5 különleges mélyedés a Földön

Cimkék: , , , , , ,

Ik-Kil víznyelő, Mexikó

Az Ik Kil egy úgynevezett cenote, vagyis mély víznyelő Mexikó Yucatán államában, Tinum községben, a világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. örökség részét képező Chichén Itzá romváros közelében. A falak magassága kb.25 méter, mélysége kb. 50 méter. Az egyik legszebb karsztos tó a világon.

Ik-Kil víznyelő

Ik-Kil víznyelő

Ik-Kil víznyelő

Ik-Kil víznyelő

Nagy Kék LyukElképesztő videó - szabadtüdős merülés a legmélyebb kék lyukba. (Great Blue Hole)

A különleges10 csodálatos hely - különleges természeti képződmények. mélyedést a VilágíBand-e Amir tavai. toronyTower Park Praha - TV torony, szálloda, és obszervatórium egyben. -zátony nevű kis atoll, vagyis egy korallokból álló, gyűrű alakú szigetcsoport vesz körül. A környezet világos vizének színétől élesen elkülönülő, a felszínen sötétkéknek látszó, háromszáz méter átmérőjű és több mint 120 méter mély lyukÓriási lyukak Guatemalában a város közepén. .

Nagy Kék Lyuk

Nagy Kék Lyuk

Nagy Kék Lyuk

Morning GloryMorning Glory - különös felhők Ausztrália felett. Pool, YellowstoneLetért az ösvényről és beleesett egy forró vizű tóba egy férfi a Yellowstone Nemzeti Parkban. Nemzeti Park10 legnagyobb természetes boltív képződmény a Világban. , USAA vadregényes Grand Canyon .

A Yellowstone Nemzeti ParkA 10 legjobb úticél medveszafarihoz. tulajdonképpen nem más, mint egy hatalmas szupervulkán kráterében létrejött ökorendszer. A gejzírjeiről, hőforrásairól és egyéb geotermikus jelenségeiről vált nevezetessé. A park közel 9000 négyzetkilométernyi területén 10 ezer geotermális jelenség található: gejzírek, melegvizű hőforrások, iszapmedencék, és fumarolák.

Morning Glory Pool, Yellowstone Nemzeti Park

Morning Glory Pool, Yellowstone Nemzeti Park

Morning Glory Pool, Yellowstone Nemzeti Park

Morning Glory Pool, Yellowstone Nemzeti Park

Sua Ocean Trench, Szamoa-szigetekSua Ocean Trench - gyönyörű tó a Szamoa-szigeteken. , Lotofaga

Sua Ocean Trench, egy csodálatos, rejtőzködő tó. Egyébként a Sua  “nagy lyukat” a jelent. Egy hosszú létrán lehet lejutni abba a nagy mélyedésbe, ahol a különleges tó kialakult.

Sua Ocean Trench

Sua Ocean Trench

Sua Ocean Trench

Hamilton Pool

AmerikaVirágtenger borítja a Halál-völgyet, a Föld egyik legszárazabb területét. TexasAhol megnyílt a Föld - Jákob kútja. államában, Austintól körülbelül 48 kilométerre található a gyönyörű Hamilton Pool Természetvédelmi TerületA nap képe - Mitchell-vízesés, Auszrália. , melyet 1990-ben nyilvánítottak védetté. A beomlott barlangKétéves várólista van a világ legnagyobb barlangjába. ól kialakult medencét, és több ezer év alatt a vízA világ legtisztább tavai. eróziós munkájával kivájt kanyont egyedülálló természeti környezet veszi körül, dús növénytársulások, és számos állatfaj él a területen.

Hamilton Pool

Hamilton Pool

Hamilton Pool


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!