5 híres szörfös hely, ahol a legendás hullámok születnek

Eleinte a HawaiiMosolyogva tört ki a Kilauea vulkán. -szigetekÉvente több mint 835 millió dollárt érő áradásvédelmet biztosítanak a hawaii korallzátonyok. partjainál, majd más tengerpartokon figyelték meg, hogy a vízÉlet Mumbai hatalmas vízvezetékei mentén. mozgásának iránya és erőssége, valamint a tengerfenék tagoltsága sajátos, tarajos bukóhullámokat gerjeszt, melyeknek tolóerejét kihasználva némi technikai tudás birtokában egy szörfdeszka segítségével meglehet “lovagolni” a hullámokat. Azóta egy önálló, rangos extrém-sporttá nőtte ki magát a hullámlovaglás. Következzen 5 legendás helyszín a szörfözésRobbie Maddison motorral szörfözött a tengeren. szerelmeseinek.

Mavericks, Kalifornia

Mavericks elsősorban egy téli úti cél a világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. legbátrabb szörfElképesztő szörfös rekord - csaknem 25 méteres hullámot lovagolt meg az új világcsúcstartó. öseinek. Az Észak-KaliforniaTöbb tízmillió fát fenyeget pusztulással a kaliforniai aszály. -i tengerparton a Csendes-óceánEgy éven belül megkezdődik a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása. felől érkező erős téli viharok 7-10 méter magasra is felkorbácsolják a hullámokat, de előfordult már 24 méteres hullámRobbie Maddison motorral szörfözött a tengeren. is. Ilyenkor rendezik a meghívásos versenyt a legbátrabbaknak, akik hajlandóak kockáztatni az életüket ezen a veszélyesA világ legveszélyesebb teaháza. , néha halálos tengerparton.

Óriási hullámok

Óriási hullámok

Óriási hullámok

Nazaré, Portugália

A települést, mint képeslapra illő, idilli tengerparti üdülőhelyet reklámozzák nemzetközileg, melyet alátámaszt az óceán partján hosszan elterülő homokos tengerpartja is, melyet számos szörfös keres fel nyaranta. 2011 novemberében a Hawaii-i szörföző, Garrett McNamara meglovagolt egy 23,8 méter magas hullámot, mely rekordnak számít a feljegyzések szerint.


Óriási hullámok

Óriási hullámok

Óriási hullámok

Óriási hullámok

Jaws, Hawaii

Minden évben a téli szezon kezdetét jelenti, amikor Hawaii-ra megérkeznek a Jaws (Pe’ahi) névre keresztelt hullámok. A big wave surfer-ek köreiben jogosan ünnepelt esemény ez, hiszen a Jaws a világ legnagyobbjai közé tartozik. A Jaws név eredetileg a helyszínt jelentette, azonban az évek során magát a hullámot is így nevezték el. A Jaws híres a szörfösök között, gyakoriak a 30-40 méteres hullámok, amelyek közel 50 kilométeres sebességgel áramlanak a partWhiteheaven Beach – Ausztrália legszebb tengerpartja. felé.

Óriási hullámok

Óriási hullámok

Óriási hullámok

TeahupooRobbie Maddison motorral szörfözött a tengeren. , TahitiRobbie Maddison motorral szörfözött a tengeren.

Teahupoo hullámai a földkerekség legveszélyesebbjei- a természetFélelmetes tűztornádók. hatalmas erejének megtestesülései. Akkor érkeznek Tahiti Nui sziget10 szigetváros a világ minden tájáról. éhez, ha a megfelelő természeti körülmények lehetővé teszik. Több száz tonnányi víz alakítja ki a tökHihetetlen népszerűségnek örvend a sütőtököt majszoló tarajos sül. életes hullámot, a vízcsövet, mely oly hosszú és oly félelmetes, mint egy tengeri szörny.

Óriási hullámok

Óriási hullámok

Banzai Pipeline, Hawaii

A Hawaii-i Banzai Pipeline hullámtörőÉvente több mint 835 millió dollárt érő áradásvédelmet biztosítanak a hawaii korallzátonyok. nél rendezett Pipeline Pro a világ legrangosabb szörf versenyének számít. A hely nagy gazdag hagyományokkal bír. Itt vették filmre az első csőben siklást 1961-ben, és tíz évre rá itt került megrendezésre az első profi szörfverseny is.

Óriási hullámok

Óriási hullámok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!