14 híres múzeum a világ minden részéről

A késztetés, hogy szép tárgyakat gyűjtsünk, mélyen a múltban gyökerezik. A múzeumokA vízen lebegő sétaút vonzotta a legtöbb látogatót 2016-ban. nemcsak kiállítanak, de meg is óvják ezeket a művészi tárgyakat a jövő generációinak. Összeválogattuk a világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. legjobb múzeumait. Ezek rendelkeznek a legnagyobbSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. és legfontosab művészeti és antik gyűjteményekkel a bolygóÚj képeket tettek közzé a Plútóról és holdjáról. n.

Tokió Nemzeti Múzeum

Az 1872-ben alapított Tokiói Nemzeti MúzeumElképesztő szobrok a Wieliczka Sóbányában. a legrégebbi és legnagyobb múzeum Japánban. A múzeum gyűjteményeinek nagy része az ősi JapánA csodálatos Ashikaga virág park Japánban. és Ázsia művészeti alkotásaiból áll, a Selyem út vidékéről. Nagy gyűjteménye van a görög buddhistaBorobudur - a világ legnagyobb buddhista templomegyüttese. művészetKirakták Michelangelo remekművét 12 ezer Rubik-kockából. nek is.

Tokió Nemzeti Múzeum

Rijksmuseum

Az amszterdami Rijksmusem a legnagyobb és legjelentősebb művészeti és történelmi múzeum Hollandiában. Széles gyűjteménye van a holland aranykor legszebb alkotásaiból, köztük Vermeer és Rembrandt műveivel. 2013-ig a múzeumot teljesen felújítják, de a legfontosabb alkotások addig is láthatók.

Rijksmuseum

Prado Múzeum

SpanyolországMetropol Parasol - a legnagyobb fából épült szerkezet a világon. egyik legjelentősebb múzeuma a Prado Madridban, mely az európai művészeti alkotások egyik legjobb gyűjteményével rendelkezik egészen a 12. századtól a korai 19. századig. A múzeumban megtekinthető alkotások közül a legjelentősebbek Goya a Maják (La MajaChichén Itza, a megfejthetetlen maja város. Vestida és La Maja Desnuda) és Velázquez Las Meninas című alkotásai. Velázquez nem csupán saját alkotásait ajánlotta fel a Pradonak, de éles meglátásának köszönhető az is, hogy számos olasz mester munkája is a spanyolországi múzeumba került.

Prado Múzeum

Nemzeti Antropológiai Múzeum

A Museo Nacional de Antropoligía (Nemzeti Antropológiai Múzeum) Mexikó Városban Mexikó pre-kolumbiai örökségéből származó műtárgyakkal rendelkezik. 1964-ben nyitották meg a múzeumot, ahol számos jelentős kiállítás látható, mint az olmék civilizációból származó hatalmas kőfejek és a Sacred CenoteA Yucatán-félsziget legfontosabb maja barlangfestményeit fedezték fel. (Szent Kút) Chichen Itza romvárosból. A leghíresebb alkotás a Napkő, melyet nem naptárként használtak, de 20 napos megjelöléseket tartalmaz és a napnak négy korszakát, melyek megelőzték a jelenlegi 5. napot.

Museo Nacional de Antropologia

Nemzeti Palota Múzeum

A Nemzeti PalotaAlhambra - Granada varázslatos palotaerődje. Múzeum Taipeibe az ősi kínai tárgyak és műalkotások leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik. A múzeumot eredetileg Palota Múzeumként alapították Pekingben, a Tiltott Városban 1925-ben, röviddel az utolsó kínai császár kiutasítása után. A kínai polgárháború utolsó éveiben a legértékesebb darabokat átköltöztették Taiwanra. Amint a műalkotások megérkeztek Taiwanra, a kommunista hadsereg már át is vette a Palota Múzeum irányítását.

Nemzeti Palota Múzeum

Guggenheim Múzeum, Bilbao

A Frank GehryFrank Gehry penthouse: 13 millió/hó + rezsi. által tervezett Guggenheim Múzuem Bilbaoban, Spanyolországban egy látványos, csavart alakú titán épület, modern művészeti múzeum és valószínűleg az 1990-es évek leghíresebb építménye. A kecses görbületek azokat a hajóZanzibár elbűvölő szigetvilága. kat idézik, melyek korábban Bilbao dokkjaiban sorakoztak, a titán alakzatok halakra emlékeztetnek és ragyognak a napfényben. A múzeumban állandó kiállításokat lehet megnézni spanyol és külföldi festők munkáiból.

Guggenheim Múzeum Bilbao

Modern Művészetek Múzeuma

A Modern Művészetek Múzeuma (MoMa) Manhattan belvárosi negyedében, New Yorkban található. Gyakran titulálják a modern művészetekre leginkább hatást gyakorló múzeumnak. Vitathatatlanul a legjobb gyűjteményét tartalmazza a modern műalkotásoknak szerte a világból, köztük Monet Vízililiomok, Picasso Les Demoiselles d’Avignon és Van Gogh Csillagos éj című munkáival. A műalkotások mellett az egyik legnagyobb látnivaló maga MoMa épülete. Az üvegből készült gyalogátjárók labirintusa lehetővé teszi a kiállított darabok többféle megközelítésből való megtekintését. 2004-ben 425 millió dolláros átépítést hajtottak végre Yoshio Taniguchi vezetésével, aki a kiállíA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. terület nagyságát közel 50%-kal megnövelte.

Modern Művészetek Múzeuma

Hermitage (Ermitázs) Múzeum

Az 1764-ben Nagy Katalin által alapított ErmitázsA gyönyörű Téli Palota. Múzuem Szentpéterváron OroszországSzentpétervár, ahogyan még soha nem láthattuk. egyik legfontosabb művészeti és kulturális múzeuma, középpontban több mint 3 millió darabból álló, a világ minden tájáról származó gyűjteményével. Az Ermitázs népszerű látnivaló, a világ egyik legjobb múzeuma Rembrandt, Da VinciMegtalálták Leonardo da Vinci ma is élő rokonait. , Michelangelo, Reubens és más számos neves művész felbecsülhetetlen értékű alkotásaival. A gyűjtemények egy egész komplexumot, hat műemlék épületet foglalnak el a Téli Palotában, mely az orosz uralkodók rezidenciája volt.

Hermitage (Ermitázs) Múzeum

Uffizi Galéria

Az Uffizi Galéria Firenzében, Olaszországban egyike a legrégebbi és leghíresebb művészeti múzeumoknak a világon. A Palazzo degli Uffiziben található, amelyet a 16. században építettek a firenzei magisztrátus hivatalaként. A reneszánsz festmények és szobrokElképesztő szobrok a Wieliczka Sóbányában. gyűjteménye lenyűgöző, köztük Sandro Boticelli Vénusz születése című alkotásával. Gyakran már a nyitás előtt hosszú sorok kígyóEgy hatalmas piton egy 7 éves kambodzsai kisfiú legjobb barátja. znak az Uffizi Galéria előtt.

Uffizi Galéria

British Museum

Az 1753-ban alapított Brisith Musem az emberi kultúra és történelem múzeuma. Gyűjteményei, melyek összesen több mint 7 millió darabból állnak a legnagyobb és legátfogóbb válogatások a világ minden tájáról, ábrázolva és dokumentálva az emberi kultúra történetét a kezdetektől napjainkig. Itt látható a Rózsakő, melynek segítségével sikerült megfejetni a hieroglifákat, valamint széles gyűjteménye az Egyiptomon kívül talált múmiáknak. A múzeum London egyik legfontosabb látnivalóA világ 8 legnagyobb állatkertje. ja.

British Museum

Metropolitan Művészeti Múzeum

A Metropolitan Művészeti Múzeum, becenevén A Met egy művészeti múzeum New YorkFagyos hangulat - fotókon a jégbe zárt New York. -ban, a Central ParkA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. keleti csücskében. Ez a masszív, gótikus stílusú épület eredetileg 1872-ben nyitotta meg kapuit, az idők során számtalanszor bővítették, két emeletén szobák százai találhatók, bennük több mint 2 millió műtárgy a világ minden tájáról, melyek átfogják a művészetek minden ágát. Állandó kiállításai mellett a múzeum nagyszabású utazó kiállításoknak, rendezvényeknek is otthont ad egész évben.

Metropolitan Művészeti Múzeum

Vatikáni Múzeumok

A II. Gyula pápa által a 6. században alapított Vatikáni Múzeumok Vatikánvárosban, Rómában találhatók és a világ legjobb múzeumai között tartják őket számon. A múzeumok híresek a csigalépcsőkről, a Raphael Szobákról és a gyönyörűen díszített Sixtus-kápolnáról. II. Gyula pápa patronálása alatt festette a mennyezetét Michelangelo 1508-1512. között. A mennyezet és különösen az Utolsó Ítélet Michelangelo művészi munkásságának megkoronázása.

Vatikáni Múzeumok

Egyiptomi Múzeum

Az ősi EgyiptomTutanhamon sírjának feltárása. emlékei közül legalább 120.000 darabbal az Egyiptomi Múzeum Kairóban egyike a világ legjobb múzeumainak. A kétszintes múzeum földszintjén széles gyűjtemény látható papiruszokból és érmékből, melyeket az ókori egyiptomiak használtak. Az első emeleten az utolsó két dinasztia idejéből származó kézműves tárgyak láthatók és számos darab a Királyok Völgyéből. Legfőbb látnivalói közé tartoznak a TutanhamonTutanhamon sírjának feltárása. sírjából származó tárgyak és a Királyi Múmiaterem, ahol 27 fáraó múmiáját őrzik.

Egyiptomi Múzeum

Louvre

A párizsi LouvrePárizs - A 10 legnépszerűbb látnivaló. a világ legnagyobb és leglátogatottabb művészeti múzeuma. 1793-ban nyitották meg a Louvre Palotában, az egykori királyi palotában. A híres10 híres fa a világ minden részéről. üvegpiramis, mely a Louvre Palota udvarán áll 1989-ben készült a múzeum főbejárataként. Átfogó gyűjteményeket nézhetünk meg az ősi Egyiptomból, az ókori Görögországból és Rómából, a középkori Európából és a napóleoni Franciaországból. Leghíresebb darabja természetesen Leonardo da VinciAlgoritmusok fedték fel a da Vinci festménye alatt rejlő elfeledett alakokat. Mona LisaEgy francia kutató szerint egy másik nő portréja rejtőzik a Mona Lisa felső festékrétege alatt. című alkotása, melyet a fényképező turisták tömegének közepén találunk.

Louvre


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!