Zokniszabály férfiaknak – hogyan válassz, hogy passzoljon a nadrághoz és a cipőhöz?

A zoknikérdést nagyon sokan hajlamosak félvállról venni az öltözködés terén, mondván, úgysem látszik ki a nadrág alól. Nos, az a szomorú igazság, hogy ez csak addig van így, amíg le nem ülsz: amint feljebb csúszik a nadrág szára, máris kivillan a zokni – ilyenkor pedig nem mindegy, hogy milyen is az a zokni. Természetesen egy baráti összejövetelen nyugodtan lehet akár mesefigurás is, de ha épp egy üzleti tárgyaláson vagy, akkor kissé kínos egy tarkabarka, mintás zoknit villantani. Hogy ne kerülj ilyesmi miatt kellemetlen helyzetbe, nem árt ismerni a zokniviselés szabályait.

Mire figyelj a zoknikkal kapcsolatban?

  • Mindig viselj zoknit! Ha valahol elegánsabban kell megjelenned, minden alkalommal legyen rajtad zokni! Nem titokzokni vagy bokazokni, hanem normál hosszúságú. Ez akkor is igaz, ha nyár van, és tombol a hőség – a protokoll egész egyszerűen megköveteli, hogy viseld. Válassz jó minőségű zoknit, amiben tud szellőzni a lábad, így nem lesz annyira kellemetlen.
  • A zoknid legyen tiszta és jó állapotú! Ez evidensnek tűnik, de sajnos nem mindig az. Sokszor látni, hogy a nadrág alól kivillanó férfi zokni bolyhos, kopott, neadjisten még lyukas is. Ez nagyon kiábrándító, egy valamit is magára adó ember figyeljen oda, hogy a nem feltétlenül kirakatban lévő ruhadarabjai is legyenek makulátlanok!
  • Legyen a zokni ugyanolyan színű, vagy sötétebb, mint a nadrág! Egyszerűen rettenetes, amikor egy fekete öltönynadrág alól kivillan a fehér zokni – mégis nagyon sokan követik el ezt a hibát. Valamiért kizárólag a fehér zoknit tekintik elegánsnak, azt gondolják, ez az ápoltság jele. Nos, ez sajnos tévhit, a zokninak egy fekete nadrág esetén bizony feketének kell lennie!
  • Az előző pont alól kivételt képezhet, ha nem a nadrághoz, hanem inkább a cipőhöz választasz zoknit. Ez is egy lehetőség arra, hogy harmonikus és stílusos legyen az összhatás, már csak azért is, mert jó esetben a cipőd árnyalata is illik a nadrágodhoz.
  • Takarja a lábszárat! Az is egy íratlan szabály, hogy ne legyen fedetlen a lábszárunk – azaz mindig válassz olyan hosszúságú zoknit, ami akkor is rendesen takar, ha leülsz, és felcsúszik a nadrágod szára. Nem illik a csupasz lábszárat mutogatni, indulás előtt mindenképpen győződj meg róla, hogy a zoknid a felcsúszott nadrágszár esetén is fed!

Mi a helyzet a mintás zoknikkal?

Az előzőek után persze joggal merül fel a kérdés, hogy a vidám, vicces mintás zoknikat vajon mikor lehet viselni?

Nos, ezek alapvetően informális öltözékhez jók, tehát felveheted őket otthon, vagy igazából bármikor, amikor nem elvárt a hivatalos vagy elegáns megjelenés. Sőt, bizonyos munkahelyeken egyébként kifejezetten szeretik viccesre venni a figurát, és az elegáns öltözékhez minél humorosabb zoknit viselnek. Persze ez csak akkor működik, ha a kollégák és a vezetőség nem bánják, az ügyfelek pedig nem látják meg a zoknidat.

A CCC kínálatában online és offline egyaránt találhatsz mind mintás, mind pedig elegáns zoknikat. Nézz szét, és szerezz be néhány minőségi darabot a mindennapi kényelmedért!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!