Védekezz és kerüld el a rágcsálók által terjesztett kórokat!

Gyakran lehet olvasni arról, hogy egyes nagyvárosokat ellepnek a rágcsálók, és sok-sok fotót is feltöltenek már turisták a közösségi média felületekre ilyen tartalommal. Nem vitás, hogy a rágcsálók ellen bizony fel kell venni a kesztyűt, és nagyon sok eszközt be kell vetni az ellenük való küzdelem során. 

Rendkívül sok kockázatot rejt, ha betévednek a lakóhelyünkre, hiszen olyan kórokozókat terjeszthetnek, amelyek komoly egészségügyi problémák melegágyai. A leggyakoribb ilyen veszélyek a Leptospirosis, a Hantavírus vagy a Salmonellózis, mind-mind a rágcsálók közvetítésével terjedhetnek.

Ne adj semmi esélyt a rágcsálóknak!

Ha hatékony eszközöket keresel e hívatlan látogatók ellen, akkor a Mentool.hu rágcsálók elleni termékei között nagyon sok kiválóan és nem is túl bonyolultan bevethető eszközt találsz, amelyek használatával nem adsz esélyt ezeknek az állatoknak a veszélyeztetésre vagy a károkozásra. 

A védekezés során támaszkodhatsz a klasszikus csapdákra, de a humánusabb megoldást jelentő élve befogó csapdákra is, illetve a különféle hatásmechanizmussal működő vegyszerek is kiválóan működhetnek. De a távoltartás is remek megoldást jelenthet, amelyekkel a rágcsálóhadak bejutását tudod igazán könnyen és tartósan megakadályozni.

Tedd elérhetetlenné számukra!

Természetesen az első és legfontosabb teendő a rágcsálók elkerülésére, ha a megfelelő higiéniai lépéseket betartjuk. Ha az élelmiszereket megfelelően tároljuk, és gondoskodunk arról, hogy a szeméthez se juthassanak hozzá, akkor már nagy lépést tehetünk ellenük. 

Ellenkező esetben nagyon hamar óriási méretű csapatok ellen kell majd védekeznünk, hiszen ezek az állatcsaládok – a leggyakrabban a patkányok, az egerek és a pelefélék – köztudottan nagyon gyorsan hatalmas méretűre duzzadhatnak.

Kiváló védekezési megoldást jelentenek a megfelelő ponthegesztett hálók, amelyeket a házban, vagy a ház körül is bevethetsz te is azokon a helyeken, amelyeket előszeretettel felkeresnének a nem kívánt rágcsálók. 

A háló erős anyagán nem tudnak majd átjutni ezek az állatok, nem képesek ugyanis szétrágni, megrongálni azt. Ezzel tehát nagyon egyszerűen és hatékonyan meg tudod te is akadályozni, hogy a kis kártevők befészkeljék magukat a kamrádba, a termények tárolására használt helyekre vagy bármely más részre.

Fogd el vagy tedd ártalmatlanná!

Sokan a hagyományos egérfogót tartják a legjobb megoldásnak. A Mentool.hu oldalán ilyet, de az állat életét megkímélő élvefogó csapdákat is vásárolhatsz. Ha már nagyszámú populáció ellen keresel hatékony megoldást, akkor a méregtartó dobozokkal sikeres lehetsz. Ebbe bele lehet tenni a hatékony irtószereket, például a rágcsálóirtó pépet, a doboz kulcsos lezárás biztosítja gyermekeid és háziállataid biztonságát. A kiirtandó rágcsálók számára a nagyon vonzó illatú és ízletes pép késleltetett hatású méreganyagokat tartalmaz.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!