Újabb állatot ölhettek meg a dortmundi állatkertben

Újabb állat pusztult el rejtélyes módon a dortmundi állatkertben, ahol most már feltételezett bűncselekmény-sorozat ügyében nyomoz a helyi rendőrség. Egy fiatal Humboldt-pingvint találtak kimúlva a flamingók számára elkerített területen, két másik pingvin pedig eltűnt. A rendőrség megpróbálja kideríteni, hogy történt-e idegenkezűség, és valaki megölte az állatot és ellopta a másik két pingvint, vagy valahogy megszöktek a területükről – mondta Marco Müller rendőrségi szóvivő.

Állatkert
Állatkertben élő Humboldt-pingvinek (Forrás: Wikipedia)

Állatkert
Humboldt-pingvin (Forrás: Wikipedia)

“A veszteség szíven ütött minket” – hangoztatta Frank Brandstätter, az állatkert igazgatója, hozzátéve, hogy az egyéves madár az állatkertben született és nevelkedett. November 21-én az állatkert kedvenc, Holly nevű nőstény oroszlánfókáját találták brutális kegyetlenséggel agyonverve a fókaveremben. Mint a boncolás során megállapították, koponyáját bezúzták, három fogát kiverték.

Állatkert
Oroszlánfóka (Forrás: Wikipedia)

Az agyonvert fókával együtt élő másik hat állatot nem bántotta a tettes, aki a kerítésen vágott lyukon át jutott be a fókák lakhelyére. Holly születése óta az állatkertben élt, és a fókaetetések egyik sztárja volt. Augusztusban három törpe selyemmajom és két acouchi rágcsáló tűnt el nyomtalanul az állatkertből. Az igazgató közölte, hogy több kutyás biztonsági őrt állítanak szolgálatba az intézmény területén.

Állatkert
Törpe selyemmajom

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!