Többen fertőzést kaptak a Balatonban a Magyar Úszás Napján

Számos jelzés érkezett, hogy szombaton, Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napján többen fertőzést kaptak a Balatonban úszók közül – közölte hétfőn az MTI-vel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), és mielőbbi felépülést kívánt az érintetteknek. A verseny után rengetegen ágynak dőltek és többen kórházba kerültek, súlyos lázas, hasmenéses, hányásos tünetekkel.

Balaton

A Magyar Nemzet hétfői értesülése szerint a balatonfüredi Európa Kupa-viadalon második, olimpiai bajnok Risztov Éva, valamint a férfi győztes Gyurta Gergely is kórházi kezelésre szorult. Az MTI érdeklődésére Szabó Tünde, a MÚSZ főtitkára elmondta, hogy Gyurta már elhagyta a kórházat és jobban van. A Kenézy-kórházban fekvő Risztov Éva a Facebookra töltött fel egy képet, amihez az úszó ezt írta: “Pár napig még itt kell lennem.”

A MÚSZ jelezte, hogy az Európai Úszó Szövetség (LEN) előírásainak, továbbá a sportág hazai szabályainak megfelelően az esemény megrendezése előtt kétszer, egy héttel a rajt előtt, valamint a verseny előtti időszakban, megvizsgáltatta a víz minőségét.

Balaton

“A Veszprém megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerves Kémiai, Toxikológiai és Laboratóriumi osztálya (korábban ÁNTSZ) által írásban megküldött mindkét vizsgálati eredmény szerint a víz minősége teljes mértékben alkalmas volt a verseny lebonyolítására” – áll a közleményben. A MÚSZ ezzel együtt hangsúlyozza: sajnálattal veszi tudomásul a történteket, és az illetékeseknél megteszi a szükséges lépéseket, az eredményekről pedig tájékoztatja a közvéleményt.

Balaton

Forrás: MTI, facebook


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!