Több mint egymillió karácsonyi képeslapot kapott a lakástűzben megégett, árva kislány

A 8 éves amerikai kislány, Safyre Terry egy két évvel ezelőtti lakástűzben elvesztette a családját, egyedül ő élte túl a tragédiát, de testének hetvenöt százaléka megégett, arcát azóta is sebhelyek borítják, a jobb kezét és bal lábfejét pedig amputálni kellett. Az árván maradt kislányról a nagynénje gondoskodik, aki idén decemberben azzal a kéréssel fordult az emberekhez a Facebook-on, hogy küldjenek Safyre-nek karácsonyi képeslapokat jókívánságokkal, amelyekkel a kislány feldíszítheti a karácsonyfáját. A posztot tízezrek osztották meg, és Safyre közel 1 millió képeslapot és 10 000 ajándékcsomagot kapott a világ minden tájáról. Az ajándékozásban többek között az amerikai elnök, Barack Obama, és családja is részt vett.

Safyre

Safyre

Olyan sok ajándék érkezett a képeslapok mellett, hogy a kislány és nagynénje úgy döntöttek, a nagy részét elajándékozzák rászoruló gyerekeknek és gyerekkórházaknak, hogy mások karácsonyát is szebbé tegyék. A legérdekesebb ajándék egyébként amit a kislánynak küldtek, egy 3D-nyomtatóval készült műkéz volt, amelyet az Albany Egyetem készített neki.

Safyre már mint 50 operáción illetve plasztikai műtéten átesett az elmúlt években, de további gyógykezelésekre van még szüksége, ezek finanszírozására gyűjtést indítottak, amely óriási sikerrel járt: a remélt 15 000 dollár helyett már 400 000 dollár gyűlt össze az adományokból.

Safyre

Safyre

Safyre

Safyre

Safyre

Safyre

Safyre

safyre-arm

Safyre

Safyre Schenectady’s Super Survivor/Facebook


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!