Teljes egészében megdőlt egy szálloda a Tajvant megrázó földrengés következtében

Nagy pusztítást vitt véghez a Tajvan keleti részét megrázó, 6,4-es erősségű földrengés, melynek következtében több épület is összedőlt vagy súlyosan megrongálódott. Legalább két ember életét vesztette és több mint százan megsérültek a Hualien megyét megrázó katasztrófában – közölte Laj Csing-tö tajvani miniszterelnök.

Legalább száz ember rekedt a Hualien városában található Marshal Hotelben, amelynek az első három emelete részben beomlott a helyi idő szerint kedd éjfél előtt néhány perccel bekövetkezett rengésben – tájékoztatott a helyi tűzoltóság. A tűzoltók a katonák segítségével próbálják kimenekíteni a romok alatt rekedt embereket. Egy másik szálloda, a Beautiful Life Hotel épülete teljes egészében megdőlt.

A rengéssorozat nyomán, amelyet az egész szigeten lehetett érezni, súlyosan megrongálódott több más hualieni épület, ezenkívül több útszakaszon és hidakon repedések jelentek meg, a földrengés emiatt komoly fennakadásokat okozott a közúti forgalomban, különösen a Szuhua autópálya helyi szakaszán. Az első jelentések szerint több száz háztartás maradt áram nélkül – jelentette a CNA tajvani hírügynökség.

A helyi meteorológiai intézet szeizmológiai központja szerint a földrengés epicentruma a tengerben volt, több mint 18 kilométerrel északra Hualien várostól, mintegy 10 kilométeres mélységben A természeti csapást megelőző két napban 94 rengést mértek az országban, közülük az egyik csaknem 6-os fokozatú volt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!