Szemétből teremtés – Paraguay-i szeméttelep tehetségei

Megható dokumentumfilmet készítettek a Paraguay-i szeméttelep környékén élő gyerekekről és azok családjaikról. A lenti videó egy Paraguay-i gyerekcsapat történetét mondja el, akik szemétből készült hangszereken játszanak.

szeméthegedű

A világ minden évben több milliárd szemetet halmoz fel. A világon sok országban olyan szegény a lakosság, hogy kénytelenek mások szemetét összekaparni, ebből élnek meg. A Cateurában élő emberek a szemetet szépséggé alakították át. A Landfill Harmonic dokumentumfilm egy zenekar életét követi nyomon, egy olyan zenekarét, ahol a gyerekek szemétből készült hangszereken játszanak.

Minden nap 1.500 tonna szemetet szállítanak a környékre, a szeméttelepeken nemcsak felnőttek, hanem gyerekek is dolgoznak. Favio Chavez, aki technikusként dolgozott valami többet akart adni a fiatal generációnak, így születtek meg a szemétből készült hangszerek, hegedű, cselló, és sok más hangszer. Egy igazi hegedű többe kerül, mint egy egész ház Cateurában.

A Recycled Orchestra, azaz Újrahasznosított zenekar, annyira népszerű lett a gyerekek körében, hogy egy adott pillanatban több volt a zenész, mint a hangszer. A csapat már a világ több pontján adott koncertet, sőt, egy dokumentumfilmet is forgatnak már róluk, ami valamikor 2014-ben készül el.

Forrás:Twice

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!