Ritka felvételek az egyik legfurcsább kinézetű mélytengeri élőlényről

Az egyik legkülönösebb kinézetű mélytengeri élőlényről, a horgászhalról készítettek egyedülálló felvételeket egy tengeralattjáró robot segítségével a Kaliforniában található Monterey-öbölben. A horgászhalról 600 méteres mélyéségében készítettek fotókat és videókat.

Horgászhal

A púpos horgászhal mindegyik óceán trópusi és mérsékelt övi részén megtalálható. Ezen kívül még fellelhető a Dél-kínai-tengerben és a Kelet-kínai-tengerben is. Mélytengeri halfaj, amely 100-4500 méteres mélységig megtalálható, de többnyire a 100-1500 méteres mélységben tartózkodik. A horgászhal elnevezést azért kapta, mert a fejük elején egy speciális világító nyúlvány található, amelynek segítségével tudja csapdába csalni áldozatát. Ezzel csalogatja a hegyes fogakkal teli szájához a zsákmányát.

Horgászhal

Horgászhal

Horgászhal

Ez az állat ragadozó és képes felfalni nála jóval nagyobb zsákmányt is. Habár félelmetesnek tűnik, a horgászhal az emberre nézve ártalmatlan. A hím jóval kisebb a nősténynél. A nőstény 18-20 centiméter, a hím pedig, csak 2-9 centiméter hosszú. A videóban szereplő állat 9 centiméter hosszú.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!