Réunion, a francia Hawaii

Egy kis Afrika: Földünk legaktívabb vulkánja, a tengerbe szakadó hegyek, vízesések, egzotikus növények – a déli féltekén vagyunk, és mégis az Európai Unióban! Réunion egy vulkáni sziget az Indiai-óceánban Madagaszkártól keletre és Franciaország tengeren túli megyéje.

Réunion

Az egyetlen európai régió a déli féltekén, infrastruktúrája nem marad el a franciaországitól. Réunionban senki sem csalódik: minden képzeletet felülmúl a táj. A sziget két vulkán kitöréséből, a tűz és víz egyesüléséből keletkezett. A domborzat is ennek megfelelő, hiszen gyakorlatilag két magas hegyből áll a sziget. A legkisebb magyarországi megyénél, Komárom-Esztergomnál is kisebb szigeten 3000 méternél is magasabbra emelkedik a Piton des Neiges csúcsa!

Réunion

A vad, meredek szirtek majdnem függőlegesen zuhannak le, egészen a tengerig. A buja növényzet közül százszámra bukkannak elő a vízesések, a vékony sugártól a dübörgő zuhatagokig. A parton megmerevedett lávafolyamokat ostromolnak a hihetetlen erejű hullámverések. A legszerencsésebbek azok, akik épp vulkáni aktivitás idején tartózkodnak a szigeten – távolról ugyan, de élőben láthatnak lávafolyást, vagy kilövellést.

Réunion

Réunion

Réunion

Réunion

Réunion

Réunion

Réunion

Réunion


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!