Rég nem látott sáskajárás pusztít Szardínián

Hatvan éve nem látott sáskajárás pusztít Szardínia szigetén, a rovarok már 2000 hektáron elpusztították a termést – jelentette a helyi sajtó.

A sáskák valósággal szőnyegként borítják be a sziget középső részén fekvő Nuoro, Ottana és Orani települések környékét – érzékeltette a kialakult helyzetet a Sassari Egyetem rovarszakértője, Ignazio Floris.

*** Locust swarm descends on Sardinia in Italy, devastating crops along the way ***

Click on the link below for the full article

Közzétette: TheLiberal.ie – 2019. június 10., hétfő

 

A szokatlan sáskajárás azzal függhet össze, hogy a viszonylag hűvös május után hirtelen megemelkedett a hőmérséklet az Olaszországhoz tartozó földközi-tengeri szigeten. Szakértők szerint már nincs mit tenni a sáskák ellen, a legjobb védekezés az elhanyagolt földterületek megművelése lenne.

A sáskák valósággal szőnyegként borítják be a sziget középső részén fekvő településeket (Forrás: Wikimedia Commons/ElfQrin)

A legelők és széna nélkül maradt közép-szardíniai gazdák már a sziget más részeiről “importálnak” takarmányt, ami megdrágítja az állattartást. Szakértők szerint félő, hogy ha elfogy a hagyományos táplálékuk, a sáskák más kultúrákat is megtámadhatnak, például szőlőket. A Coldiretti agrárszövetség a kormány segítségét kérte a sáskajárás sújtotta földművesek megsegítésére.

Sardegna, l’invasione delle cavallette nel nuorese

#Sardegna, un’invasione di cavallette sta mettendo in ginocchio l’economia delle campagne del nuorese

Közzétette: Tg2 – 2019. június 10., hétfő

 

Cikkajánló: Egy euróért kínálja eladásra üresen álló házait egy gyönyörű falu Szardínia szigetén


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!