Pálmalevelek mentettek meg három hajótöröttet

Pálmalevelekből rakta ki a partra három eltűnt, és egy lakatlan szigetre sodródott férfi a Csendes-óceánon angolul, hogy Segítség!, a feliratot pedig az amerikai haditengerészet egyik repülője ki is szúrta, így három nap után mindhárman megmenekültek.

Melissa McKenzie, az amerikai parti őrség szóvivője tudatta: a három férfi családja kedden jelentette, hogy eltűntek, mert nem érkeztek meg a tervezettnek megfelelően az egyik mikronéziai szigetre. Egy csónakkal igyekeztek egyik szigetről a másikra, de egy hullám felborította járművüket. McKenzie elmondása szerint a mentőmellénynek köszönhetik, hogy életben maradtak, és ki tudtak úszni arra szigetre, ahol később meg is találták őket.

palmalevel

Az amerikai tengerészgyalogság hivatalos közleménye szerint már kedden, többek megfeszített munkájával nekiálltak keresni őket. Az első dolog, ami feltűnt a hatóságoknak, az a tűz volt egy elhagyott szigeten. A tűz alapján már tudták, hogy merre kell indulni, ott pedig hamar kiszúrták őket a hatalmas HELP-felirat mellett majd két órával később meg is érkezett a mentőhajó, amely kórházba vitte őket.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!