Oroszlánfóka rántott magával egy kislányt a tengerbe

Megdöbbentő esetet örökítettek meg a kanadai Richmond Stevestion kikötőjében, ahol egy termetes oroszlánfóka váratlanul magával rántott a vízbe egy gyanútlan kislányt. A helyiek és a turisták kíváncsian figyelték a közelben úszkáló állatot, mely úgy tűnt barátságosan közelít az őt figyelő emberek felé. Néhányan ételt is dobáltak neki a vízbe, így egyre közelebb merészkedett.

Amikor azonban a kislány leült a móló szélére, a fóka hirtelen kiugrott a vízből és a ruhájába belekapva berántotta a gyereket a vízbe. A kislány egyik rokona azonnal utána ugrott, és sikerült kimentenie, így az ijedtségen kívül nem esett nagyobb baja, de a történtek nagyon megviselték. Az esetről videófelvétel is készült.

Andrew Trites, a British Columbia Egyetem kutatója szerint az állat valószínűleg halnak nézte a kislány fehér ruhájának valamelyik darabkáját, és emiatt törtethetett az incidens. A kanadai partoknál gyakran felbukkanó kaliforniai oroszlánfókák nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy emberek etessék őket. Az oroszlánfókák egyébként barátságos állatok, nem szokott előfordulni, hogy emberekre támadnának. A csendes-óceáni fókafaj kiválóan alkalmazkodott az emberek közelségéhez, csapatai gyakran láthatóak kikötők, mólók közelében. A felvétel mindenesetre rávilágít arra a tényre, hogy a vadon élő állatokat nem érdemes megzavarni, és a tisztes távolságot mindig meg kell tartani.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!