Minden, amit a rövidnadrág viseléséről tudnod kell!

A rövidnadrág kissé megosztó viselet a férfiak körében. Van, aki magától értetődően hordja, szinte egész nyáron az van rajta, más nem szívesen veszi fel, esetleg csak otthonra, ahol szinte senki sem látja. Sokszor valóban nehéz eldönteni, hogy egy rövidnadrág megfelelő öltözet lenne-e egy-egy programra, és ha igen, akkor pontosan milyet válassz. Egyáltalán van, ahova nem lehet rövidnadrágot felvenni?

Nos, az öltözködéssel kapcsolatban is teljes szabadságot élvezünk, de azért nem árt néhány íratlan szabályt betartani, ha nem akarod furcsán érezni magad, vagy ne adj isten, nevetségessé válni. Rövidnadrágok széles választéka elérhető a Bolf kínálatában, de nem árt alaposan megválogatni, mikor milyet veszel magadra.

Összeszedtük, milyen szabályok vonatkoznak a rövidnadrágra:

  • A rövidnadrág nem elegáns. Sajnos ez tény, legyen szó bármilyen nadrágról is. Még ha egy chino nadrág rövidített verzióját veszed is fel, ez nem lesz egyenlő azzal, mintha a hosszú verzió lenne rajtad. A short így ki van zárva gyakorlatilag mindenhonnan, ahová elegánsabban kell felöltözni. Szomorú tény, főleg a nyári melegben, de sajnos ez van. Rövidnadrág csak informális helyzetekben jöhet szóba, munkába is csak akkor, ha olyan a munkahelyed, hogy nincs dress code.
  • Ne legyen túl rövid! Egy férfi rövidnadrág esetében nem árt figyelni arra, hogy combközépnél hosszabb legyen. A férfiaknak egyszerűen nem illik ennél rövidebbet viselni, hacsak nem úszónadrágról van szó – a térdig, vagy éppen térd fölé érő fazon a legelfogadottabb, próbálj ezekre szorítkozni.
  • Figyelj az anyagra! Nyilván a rövidnadrágok sem egyformák, eltérő lehet a szín, a minta, a stílus, de sokszor az anyag határozza meg, hogy milyennek látjuk magát a nadrágot. Egy melegítőanyagból készült rövidnadrág más nem nagyon lehet, mint sportos. Teljesen mindegy, milyen színű, mintás-e vagy sem, az anyaga adja magát. A farmer is egy teljesen más stílust képvisel, a vászonnadrág pedig a másik kettőhöz képest elegánsabb lehet – de ettől még nem lesz alkalmi! Ezek fontos szempontok, amikor eldöntöd, melyiket vedd fel!
  • Nem mindegy, mivel hordod. Egy rövidnadrág pólóval egyértelműen laza hatást kelt, de persze itt is számít, hogy milyen mintájú, stílusú pólóról és nadrágról van szó. Ha inggel veszel fel egy vászon rövidnadrágot, némileg letisztultabb összképet kapsz, mint egy melegítőanyagból készült rövidnadrággal, mintás pólóval. Egy kellemes, nyáresti randira az előbbi szett jó lehet, utóbbi maximum otthonra a kertbe.
  • Mit viselsz a lábadon? Bizony, az is számít, hogy milyen lábbelit hordasz a rövidnadrágodhoz, ugyanis befolyásolja az összképet. Papuccsal folyton úgy fogsz kinézni, mintha épp a strandra igyekeznél, de a szandál se sokkal jobb. Ha egy kicsit összeszedettebbnek szeretnél látszani, akkor mindenképpen cipő és zokni a jó választás. Egy egyszerű vászoncipő, vagy tornacipő tökéletes, hiszen a rövidnadrág alapjáraton is laza viselet.

A rövidnadrágoknak tehát megvan a maguk létjogosultsága a ruhatárunkban, de tudni kell, hogy nem mindig megfelelőek, tisztában kell lenned azzal, mikor veheted fel. A mindennapokban, otthon, baráti összejöveteleken, bármilyen szabadidős tevékenység során aranyat érnek a nyári melegben!

(Szponzorált cikk)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!