Milyen TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárások állnak fenn a CSOK Plusz igénylése során?

A CSOK Plusz hitel már az indulásakor is nagy népszerűségnek örvendett és ez úgy néz ki, így is marad. Ahogy minden hiteltermék esetében, úgy a CSOK Pluszra is igaz, hogy az igénylés során meg kell felelni bizonyos feltételeknek. Többek közt a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárások is ide tartoznak.

Az akolcson.hu weboldalon hitelkalkulátor használatával könnyedén eldönthetjük, hogy melyik a számunkra legmegfelelőbb hiteltípus. Az online platformon számos szakértő cikk segít, hogy minél több tudást szerezzünk az adott témában és könnyebben hozzunk megfelelő financiális döntést.

Milyen feltételei vannak a CSOK Plusz hitel igénylésének?

Az igénylőknek házastársi viszonyban kell állniuk egymással. A feleség nem lehet 41 évnél idősebb. Emellett mindkét félnek büntetlen előélettel kell rendelkeznie és köztartozásoktól mentesnek kell lenniük.

A havi nettó jövedelmüknek egy meghatározott összeget el kell érnie. A jövedelmi feltételeket többféle módon lehet teljesíteni, vállalkozói jövedelem vagy munkabér formájában.

A hitel összege a meglévő, valamint vállalt gyermekek számától is függően akár 50 millió forint is lehet. A futamidő legfeljebb 25 év lehet, míg a kamat maximum 3 százalék. Az igénylés egyik fontos feltétele a 20 százalékos önerő megléte.

Az igényelt összeget új és használt lakás vásárlására egyaránt, illetve bővítésre és építésre is felhasználhatjuk. Természetesen az ingatlannak meg kell felelnie a CSOK lakásminimum feltételeinek.

A TB jogviszonyhoz kötődő elvárások

A CSOK Plusz esetében fontos elvárás, hogy a házaspár legalább egyik tagja rendelkezzen az elvárt TB jogviszonnyal. A TB jogviszony meglétét az igénylés benyújtásakor, illetve az azt megelőző két évre nézve kell igazolni.

A bank az alábbi TB jogviszonyokat fogadja el:

  • Külföldön dolgozó magyar TB jogviszonya
  • Magyarországon dolgozó magyar igénylő jogviszonya, ha biztosított a külföldi TB rendszerben
  • Megbízási szerződéses jogviszony, társas és egyéni vállalkozói jogviszony, alkalmazotti munkaviszony

Az igénylés folyamata

Általában a következő lépésekből áll az igénylés folyamata. Első körben össze kell gyűjtenünk az igényléshez szükséges dokumentumokat, mint például házassági anyakönyvi kivonat, jövedelemigazolások, személyazonosító okmányok, lakcímkártya, illetve egyéb releváns dokumentumok. Ezek után mehetünk a bankba, ahol ki kell töltenünk a pénzintézet által biztosított igénylési nyomtatványt.

A beadást követően elbírálják a kérelmet. Ennek ideje bankonként változhat. Ha az igénylés sikeres, a pénzintézet számunkra pozitív döntést hozott, akkor megkezdődhet a finanszírozási folyamat és rövid időn belül a bankszámlánkra kerül az igényelt összeg.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!