Milyen ruhát vegyek fel az esküvőre?

Tökéletes menyasszonyi ruháról álmodozol, és már jóval az esküvő előtt tudod, hogyan nézzen ki a legapróbb részletekig? Vagy épp ellenkezőleg, fogalmad sincs, melyik modellt válaszd? Függetlenül attól, hogy melyik oldalon állsz, az esküvői ruha kiválasztása rendkívül nehéz, mert nagyon bőséges palettája van a stílus, árnyalat és anyagok tekintetében.

Amikor úgy döntesz, hogy a tökéletes ruha keresésére indulsz, sok türelemmel kell felvértezned magad, mert az esküvői ruhák kínálata nagyon nagy, nehéz megállapodni egyetlen modell mellett. A pozitív és laza hozzáállás segít abban, hogy könnyebben megtaláld álmaid ruháját. Akárcsak a következő tippek, amelyek által könnyebb nekivágni a keresésnek.

A keresés megkezdése előtt végezz kutatást!

Mielőtt elkezdenéd bejárni a szalonokat, fontos, hogy a fejedben meglegyen a koncepció az egész esküvőről. Kezdve a témától, helyszíntől, dekorációtól a csokorig és a virágdíszekig, mindent össze kell hangolni. Ezután elkezdheted tanulmányozni az inspiráló oldalakat, vagy a különböző szalonokat, hogy megismerj minél több ajánlatot.

Próbálj fel minél több modellt!

A megfelelő ruha kiválasztásához a lehető legtöbb modellt fel kell próbálni. Amikor először látogatsz el egy ruhaüzletbe, jó ha olyanba is belebújsz, amiről úgy gondolod, hogy nem áll jól neked. A testalkata az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni az esküvői ruha kiválasztásakor.

Jó meghallgatni az ott dolgozó tanácsait is, és nyitottnak lenni a javaslataira, mert semleges véleménye van, és azt szeretné, ha a legjobban nézzél ki.

A ruhára elkülönített költségvetés

Fontos, hogy már az elején meghatározz egy költségvetést, amelyen belül maradsz, és ne próbálj fel drágább ruhákat, mint amennyit megengedhetsz magadnak, mert előfordulhat, hogy úgy érzed, hogy más nem illik hozzád.

Bízz a saját ízlésedben!

Legtöbbször a menyasszonyt a ruhaválasztás során elkíséri egy közeli barát vagy rokon, aki természetesen azért van ott, hogy tanácsot adjon. Érdemes megfontolni, de a végső döntést neked kell meghozni.

A ruha olyan legyen, amilyet te szeretnél, ne az anyukád, a nővéred, a koszorúslányod vagy a barátaid nyomására döntsél, mert ha kompromisszumot kötsz másokért, nem leszel boldog az esküvőd napján.

A legjobb, ha azt a modellt választod, amely téged képvisel, függetlenül attól, hogy az egy merészebb választás, amely minden vendéget lenyűgöz, vagy éppen ellenkezőleg, egy egyszerű ruha, amelyet mások triviálisnak tartanak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!