Meggyászolták a robotmajom halálát a langurok

Különleges dokumentumfilm-szorzatot készített a BBC One: a Spy in the Wild című műsorban ugyanis kamerával felszerelt, élethű állatrobotok segítségével örökítették meg a vadon élő állatokat. A mozgó és hangokat is kiadó szerkezeteket azért alkalmazták, hogy minél kevésbé zavarják állatokat a filmezés közben, illetve, hogy testközelből figyelhessék meg viselkedésüket.

Összesen 34 animatronikus szerkezetet alkottak meg, melyek segítségével páratlan felvételeket készítettek és olyan pillanatokat sikerült megörökíteniük, melyekhez hasonlót korábban nem láthatott a közönség. A kamerával ellátott robotoknak köszönhetően krokodilok, szurikáták, hiénák, majmok, pingvinek és sok más állat kalandjaiba nyerhetünk betekintést.

A sorozat első epizódja az állatvilágban megfigyelhető szeretetet és a bánatot mutatja be. A dokumentumfilmesek egy langur-csoportot figyeltek meg egy majomkölyökre hasonlító robot segítségével. A langurok (vagy hulmánok) közé becsempészett aprócska idegent először kíváncsian figyelték a csoport tagjai, majd rövid szemrevételezés után befogadták maguk közé és sokat foglalkoztak vele.

majmok-2

majmok-4

A felnőtt egyedek mindenhová magukkal vitték a robotmajmot, ekkor történt a baleset is, ugyanis az egyik majom véletlenül elejtette a “kölyköt”, amely miután lesett a földre nem működött többé. A majmok azonnal a segítségére siettek, próbálták mozgásra bírni, de nem jártak sikerrel. Az állatok azt gondolták, hogy a “kismajom” elpusztult. A csoport tagjai ekkor körülállták és meggyászolták a kis robotot, mintha csak saját kicsinyük halt volna meg.

majmok

majmok-6

majmok-3

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!