Már a Parlament is bejárható virtuálisan a Street View segítségével

Már a Parlament turisták elől elzárt helyiségeibe is bepillanthatnak az érdeklődők a Street View segítségével. A Google felvételei révén virtuálisan bárki végigsétálhat az Országház kevesek által látható folyosóin és bejuthat az európai uniós csatlakozási tárgyalások egyik helyszínéül szolgáló Delegációs terembe, a Dunára néző, hatalmas erkéllyel rendelkező Vadász terembe és a Honfoglalás című festményt rejtő Munkácsy-terembe is, amely jelenleg a miniszterelnök tárgyalójaként szolgál.

Teljes díszkivilágításában csodálhatják meg az érdeklődők a díszlépcsőházat és a kupolacsarnokot, ahol Európa egyik legépebben fennmaradt középkori eredetű tárgyegyüttesét, a Szent Koronát, a jogart, az országalmát és a koronázási kardot is közelebbről szemügyre vehetik. A fényképek egy különleges, zsúrkocsiszerű eszközzel készültek. A nagyjából 60 kilogrammot nyomó szerkezetet szerelték fel egy körbe forduló, tizenöt lencséből álló kamerával.

Már több tucat történelmi, kulturális vagy idegenforgalmi szempontból fontos helyről készültek képek Magyarországon. Virtuális sétára indulhat így a világon bárki például a Mátyás-templomban és a Dohány utcai zsinagóga belső tereiben, az Operaház nézőterén, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyein, az egri várban, a Halászbástyán és a budai várnegyedben, de a Fővárosi Állat- és Növénykertben, és a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben is. A magyarországi városokat pedig 2013 áprilisa óta lehet bejárni a Street View-val.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!