Lakásoktól 50 centiméterre építenek autópályát Egyiptomban

Kairóban egy új autópálya-szakasz építésébe kezdtek, amelynek a Teraet Al-Zomor elnevezésű felüljárója mindössze 50 centiméterre épül a lakóházaktól.

Az egyiptomi fővárosban készülő 12 kilométer hosszú és 65,5 méter széles útszakasz egy sűrűn lakott övezet kellős közepén halad át. Az 5 milliárd egyiptomi fontból, átszámítva 105 milliárd forintból épülő autópálya a tervek szerint még az idén teljesen elkészül.

A híd kivitelezői szerint nem ők hibáztak, hanem a lakóházakat építették túl közel a híd tervezett nyomvonalához és az út mellett álló házak közül négy – állításuk szerint – eleve engedély nélkül épült.

A közeli lakóházakat a tervek szerint lebontanák majd, de az ott lakók szerint nem egyértelmű, hogy kinek jár majd kárpótlás és kinek nem. Az illegálisan épített lakóházakban élőknek elvileg nem járna a keretből.

A helyi kaotikus bürokrácia miatt azonban lehet, hogy igaza van az egyik illegálisnak mondott épület tulajdonosának, aki állítása szerint 2008-ban a megfelelő engedélyek birtokában építkezett, most, a bontás előtt viszont úgy néz ki, ezt nem tudja bizonyítani.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!