Különös sziget született Észak-Karolina partjainál

Rövid idő alatt egy szokatlanul nagy új sziget született az Egyesült Államok keleti partvidékén, Észak-Karolina állam partjainál. A félhold alakú, immár 1,6 kilométer hosszú homokzátony első jeleit áprilisban észlelték. A turisták a Shelly-sziget nevet adták neki a rajta látható sok kagylóról. A kagylókon kívül hajóroncsok maradványai és bálnacsontok találhatók rajta.

Forrás: Instagram/CHADONKA

A sziget szokatlanul nagy az elmúlt évtizedekben született más homokképződményekhez képest – mondta Dave Hallac, egy közeli rezervátum, a Cape Hatteras National Seashore természetvédelmi őre. Szakértők arra számítanak, hogy a homoksziget, amelyet egy 100 méter széles csatorna választ el a szárazföldtől, még ez év folyamán el fog tűnni, felszíne szinte percről percre változik.

A hatóságok óva intik a turistákat attól, hogy kiússzanak az új szigetre, és azt javasolják, hogy ha mégis oda akarnak menni, akkor egy tapasztalt kajakozó társaságában tegyék. A környék ezen a helyen igen veszélyes, sok az áramlat és a nagy mélység, erős szelek fújnak, a vízben cápák és ráják tanyáznak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!