Juharfalevél sütve – különleges japán csemege

Japán bővelkedik a gasztronómiai különlegességekben, ilyen a sült juharfalevél is, melynek ilyenkor ősszel van a szezonja. Az őszi japán juharleveleket vastag, ízesített tempuratésztába forgatják és bő olajban kisütik. A tempura egy közkedvelt japán étel, mely palacsintatészta szerű bundába mártott, majd forró olajban kisütött hal- vagy zöldségféleségeket jelent, ez esetbe azonban juharlevél lapul a bunda alatt. Ezzel a különleges csemegével elsősorban Oszakában és környékén találkozhatunk. Itt többen vannak olyanok is, akik egy teljes évig “érlelik” az összegyűjtött leveleket, mielőtt kisütnék őket.

Juharfalevél

Juharfalevél

Juharfalevél

Juharfalevél

Juharfalevél

Juharfalevél

Juharfalevél


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!