Így próbálja elijeszteni nem kívánt látogatóit a két kis pumakölyök

Néhány hete született két kis pumakölyök a Santa Monica-hegységben, akiket a kutatók folyamatosan megfigyelnek, hogy nyomon kövessék sorsukat.

Pumakölykök

A szakemberek 2002 óta figyelik a Santa Monica Mountains National Recreation Area elnevezésű természetvédelmi területen élő pumákat kihelyezett kamerák és nyomkövetők segítségével, annak érdekében, hogy kiderítsék, hogyan sikerül fennmaradniuk a nagymacskáknak a rájuk leselkedő veszélyek közepette. A pumák élettere és tápláléka ugyanis folyamatosan csökken, a kölykök pedig sokszor beltenyészetből születnek, olykor más pumák áldozatául esnek de egyre gyakrabban előfordul az is, hogy megmérgezik őket vagy elüti őket egy autó. A decemberben született két kölyök (egy nőstény és egy hím) szerencsére szépen cseperedik és igen harciasak, legalábbis a róluk felvételeket készítő kutatókat hihetetlenül bátrán próbálták meg elijeszteni.

Pumakölykök

Íme, ilyen volt a kutatók találkozása az egyelőre még inkább cuki, mint félelmetes pumákkal. Ahogy viszont felnőnek a testsúlyuknál hétszer nehezebb zsákmányt is elejthetnek majd.

VIDEÓ:

A kölykök az anyjukkal:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!