Hősként ünneplik a mexikóiak Fridát, a legsikeresebb keresőkutyát

Frida, a mexikói haditengerészet keresőkutyája a közép-amerikai országot sújtó pusztító erejű földrengés túlélői utáni kutatás hőse lett. A szemüvegéről és csizmáiról közismert hétéves, világos színű labrador a túlélők utáni kutatás ösztönzésének és büszkeségének forrásává és a közösségi média sztárjává vált az elmúlt napokban, volt aki magára tetováltatta a képét. Frida eddigi bevetései során 12 élő ember és több mint 40 holttest helyzetét állapította meg, többet, mint bármely mexikói keresőkutya – közölte a haditengerészet.

Forrás: Twitter/Presidencia México

A labrador tavaly az ecuadori földrengés áldozatai utáni kutatást segítette, részt vett a 2015-ös guatemalai földcsuszamlás és a 2013-as mexikóvárosi gázrobbanás áldozatainak keresésében. Nem összegeztük még a legutóbbi természeti katasztrófában elért eredményeit, mivel még most is életek megmentésén dolgozik – közölte Armando Segura, a haditengerészet kapitánya.

Forrás: Twitter/Rodriguez‏

Fridát a földrengés után a Mexikóváros déli részén összeomlott iskolához vezényelték, ahol 19 gyermek és hat felnőtt vesztette életét, de 11 gyermeket élve húztak ki a romok alól.

Miguel Angel Mancera mexikóvárosi polgármester pénteken azt közölte, hogy eddig mintegy 70 embert mentettek ki élve a földrengés romjai közül a fővárosban. Minden energiánkat a túlélők utáni kutasára fordítjuk a továbbiakban is – hangsúlyozta. A katasztrófavédelem legfrissebb adatai szerint a természeti katasztrófának 293 halálos áldozata van, közülük 155-en Mexikóvárosban vesztették életüket.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!