Hol használható a modern üvegasztal?

A modernebb irodákban egyre több helyen tűnik fel a hagyományos íróasztal helyett üvegasztal. Ez a szép, mutatós és praktikus irodabútor bizonyos helyeken igen jó megoldás lehet a robusztusabb fa íróasztallal szemben. Hogy kiknek ajánljuk az üvegasztalt? Mutatjuk!

Üvegasztal modern irodákba

Ha irodáról van szó, mindenkinek a hagyományos íróasztalok, forgószékek jutnak eszébe, de egy modernebb stílusú helyiségben igazán jól mutat egy üvegasztal is. Ennek is több fajtája van, választhatunk fémvázas vagy favázas kivitelt. Széles választékban kaphatók üvegasztalok az Office Plazánál, ahol a hozzájuk való forgószéket is megrendelhetjük, illetve az irodaszereket is beszerezhetjük innen egyúttal.

Az üvegasztalok az utóbbi időben lettek nagyon divatosak, ezen nem kell meglepődni: az irodabútor trend is folyamatosan változik. A fiatalosabb, innovatív irodákban alkalmazzák legfőképpen ezt a bútort, hiszen ennek lágyabb, légiesebb a megjelenése, mint például egy tölgyasztalnak. A hálós forgószékkel jó kombinációt alkotnak: a lendületességet, frissességet sugározzák a helyiségbe belépőknek.

Laptophoz: üvegasztal

Az üvegasztalok esetében az asztallap készül üvegből, a váz lehet fém vagy fa. A fémvázas üvegasztalok között ma már léteznek olyanok is, amelyek a modernitás jegyében jöttek létre: asztalláb nélküliek. Nem túl szélesek, de arra tökéletesen alkalmasak, hogy munkavégzéshez használjuk őket. Sőt! Kifejezetten arra tervezték ezeket az asztalokat, hogy a laptopon dolgozók munkáját segítsék.

Akik sok papírmunkát végeznek, iratokat kell tárolniuk, azok számára nem egy ilyen asztal lesz a tökéletes: nekik egy fiókos, széles íróasztal kell, ahol az irattartóknak és más irodaszereknek is van elég hely. 

A számítógépen dolgozók számára az olyan asztal a megfelelő, ahol a vezetékek, kábelek elvezetése megoldott, továbbá van billentyűzettartó is.

Az üvegasztalok kis helyigényű feladatok elvégzésére jók, esetleg tárgyalótermekbe, open office-okba.

További üvegasztalok az irodában

Ha az üvegasztalokról beszélünk, meg kell említeni azokat az asztalokat is, melyeket nem feltétlen munkavégzéshez használunk, de mégis üveglap a tetejük. Ilyenek lehetnek például az előterekben, fogadóhelyiségekben elhelyezett asztalkák, amelyeknek többféle funkciója lehet.

Egy kecses üvegasztalon elhelyezett brosúrák, prospektusok vonzzák a figyelmet, de néha elég, ha egy szép csokor virág, egy mutatós dísz kap helyet a bejáratnál álló bútoron.

A beszélgetősarkokban, büfék közelében elhelyezett dohányzóasztalok is lehetnek üvegasztalok. Ezeket azért célszerű választani a faasztal helyett, mert könnyebben tisztíthatóak. Ha letesszük a bögrét, csészét egy megbeszélés vagy telefonálás közben az üvegasztalra, az nyomot hagyhat, de utána könnyedén le is törölhető.

Ha modern és könnyen karbantartható irodabútort szeretnénk, mindenképp jusson eszünkbe az üvegasztal!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!