Hogyan lehet megszabadulni a gátmetszés okozta torzító hegtől?

Számos esetben előfordul, hogy a gátmetszés nem gyógyul szépen. Ez azt jelenti, hogy tömeges vagy pedig csomós hegszövet torzítja el a hüvelybemenetet, a gátat. Hogyan lehet megszabadulni a gátmetszés okozta torzító hegtől? Mutatjuk a választ!

Mi a célja a gátmetszésnek? A szülés megkönnyítésére alkalmazzák a gátmetszést, mely az esetek többségében szépen gyógyul, azonban előfordul, hogy megjelenik a gátmetszés okozta torzító heg.

Mi lehet az oka annak, ha a gátmetszés csúnyán gyógyul?

A gátmetszés okozta torzító heg kialakulásának oka lehet többek között a nem megfelelő irányban végzett metszés, illetve az elsődleges összevarrással kapcsolatban kialakult problémák. Mindemellett a rossz gyógyhajlam is gátolhatja a megfelelő gyógyulást. Utóbbi mögött állhat helytelen sebkezelés, illetve felülfertőződés is.

A gátmetszés okozta torzító heg a kellemetlen látvány mellett számos egyéb egészségügyi panaszt is okozhat. Ezek az egészségügyi panaszok ronthatják a szexuális együttlétet, továbbá az életminőségre is negatív hatással lehetnek.

Milyen egészségügyi panaszokat okozhat a gátmetszés okozta torzító heg?

A gátmetszés okozta torzító heg krónikus fájdalmat idézhet elő. Továbbá a környező szöveteket húzhatja és vongálhatja, melynek következtében a szövetek elvékonyodhatnak. Mindez azt eredményezi, hogy a környező szövetek sérülékennyé válhatnak és akár be is repedezhetnek a szexuális aktus közben.

Ma már van megoldás az említett problémára. Gátplasztikával, vagyis a gátmetszés okozta torzító heg sebészi korrekciójával helyrehozható a probléma. A gátplasztika során első lépésként eltávolításra kerül a fájdalmat okozó hegszövet, és ezt követi a gát és hüvelybemenet normális állapotának helyreállítása. A Belvárosi Orvosi Centrumban a gátplasztika során sebészi eljárással kerülnek helyreállításra a normális anatómiai viszonyok és a  funkció.

Gyakrabban fordul elő, mint elsőre gondolnánk

A gátmetszés okozta torzító heg jelentős mértékben megváltoztathatja az életminőséget. Az orvosok mindent megtesznek, hogy ne következzen be, azonban gyakrabban fordul elő, mint elsőre gondolnánk. Számos esetben nem sikerül teljesen visszaállítani az eredeti helyzetet.

A tünetek általában nem azonnal jelentkeznek, ráadásul olyan másodlagos tünetek is előfordulhatnak a későbbiekben, mint például szorongás vagy depresszió. Ráadásul a tünetek az idő előrehaladtával rosszabbodhatnak, spontán javulással pedig nem érdemes számolni. A panaszok jelentkezésekor tehát érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni! Az esetek többségében az említett problémák teljesen megszüntethetőek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!