Hogyan lehet jól WordPress alapú weboldalakat keresőoptimalizálni?

Sok ember indít WordPress alapú weboldalt manapság. Felmerül a teljesen jogos kérdés: mégis hogyan lehet jól WP oldalakat SEO-zni? Hiszen, sok szempontból mások, mint hagyományos weboldalak. Más tulajdonságaik vannak sok szempontból.

Miért a WordPress?

A WordPress egy remek tartalomkezelő. Alapvetően ők viszik a pálmát, ha a keresőben való szereplésről beszélünk. Miért? Azért, mert a WordPress alapú oldalak egy nagyon-nagyon jó bővítménnyel rendelkeznek, melynek még az alap verziója is teljesen ingyenes. Ez pedig a Yoast SEO. Hihetetlen flexibilis. Jól generálja ki az oldaltérképet. Nagyon jól jelzi a kulcsszavak előfordulási arányát és azt, hogy az adott aloldal jól van-e optimalizálva SEO szempontból.

Mi az elsődleges szempont?

A SEO alappillére: a kiváló minőségű tartalom. Tartalom nélkül nincs keresőoptimalizálás manapság. Ezért kifejezetten fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tartalommal lássuk el a weboldalt. Az olvasók szeretnek visszajárni hozzánk? Milyen gyakran vannak visszatérő látogatói a blogunknak, weboldalunknak? Figyeljük az analitikákat! Ez nagyon sokat fog számítani.

Ha olyan weboldalakat szeretnénk szemlélni, amik WordPress alapúak, és remek tartalommal bírnak, akkor az alábbiakat érdemes megemlíteni:

http://mybutor12.wordpress.com

https://kerteszellato.wordpress.com

https://gremmedia.wordpress.com

Ezek olyan weboldalak, amelyek valójában remek

Mi a második szempont?

Az egyik másodlagos szempont, hogy legyen jól kialakított a szövegezés. Miért? Azért, mert ha nincs jól szövegezve a weboldal-ez egy külön szempont a tartalomtól-akkor nagyon valószínűtlen, hogy pénzt is fognak nálunk hagyni a vásárlóink. Miért is hagynának? Ha nincs jó szövegezés a weboldalon, akkor kizárt, hogy elhitetjük velük azt is, hogy mi lennénk a legjobb opció számukra.

Ha remek szövegezésű weboldalakat szeretnénk látni, akkor az alábbiakat érdemes megtekintenünk:

https://franciaagynet.wordpress.com

https://olcsoulogarnitura.wordpress.com

https://kanapenet.wordpress.com

https://festekarus.hu/

Mi a harmadik szempont?

A harmadik legfontosabb elem a belső link struktúra. A Google ugyanis nagyon figyeli, hogy a weboldal mennyire jól kiépített belső linkhálózattal rendelkezik. Azokat a honlapokat pedig egész egyszerűen nem fogja komolyan venni, amelyek nincsenek jó belső linkhálózattal ellátva. Hiszen, így nem találja meg a tartalmakat, vagy nem tudja azokat a megfelelő módon értelmezni.

Milyen buildert érdemes használni, ha WP alapú oldalakat SEO-zunk?

Erről nagyon megoszlanak a vélemények. Például, a Braven vagy az Oxygen builder nem rosszak, de elbújhatnak a Divi vagy WordPress Elementor háta mögött. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy nem használhatók fel igazán jól SEO szempontból, ami hatalmas hibának számít.

A cikket írta: gremmedia.hu


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!