Hatalmas szerencsével élte túl egy macska, hogy nyílvesszőt lőttek át a fejbőrén

Hatalmas szerencsével élte csak túl a floridai Riverview városában élő Akila a fejét ért lövést. A hatéves cica életében másodszor kóborolt el gazdija házából, amikor valaki egy íjpuskával rálőtt.  Az állatot kezelő orvos elmondása szerint a nemesi vérvonallal rendelkező ritka szfinxmacska könnyedén halálos sebesülést szenvedett volna, ha egy picit is feljebb tartja a fejét, amikor a lövés érte, mert a fejébe – egészen pontosan a fejbőrébe – fúródott nyílvessző átvitte volna a koponyáját is. – Írja a Hir24

1

Fotó: Animal Coalition of Tampa 

Tyra Bulluck elmondása szerint hatéves macskája életében mindössze másodszor kóborolt el otthonról, amikor a lövés érte. A 40 éves nő  több órán át kereste a környéken az eltűnt Akilát, és végül az egyik szomszéd előkertjében, egy bokor aljában találta meg, a nyílvesszővel a fejében. A cicát azonnal orvoshoz vitték.

2

Fotó: Animal Coalition of Tampa 

A majdnem húsz centiméter hosszú nyílvesszőt végül egy majdnem egy órán át tartó műtét alatt vették ki a macska fejéből egy tampai állatklinikán. Karen Hubby, az klinika szóvivője az általa látott egyik legszörnyűbb esetként jellemezte. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lőtte ki a nyílvesszőt a macskára. A helyi rendőrség nyomozást indított az ügyben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!