Fontos apróságok nyári kalandokhoz

Beköszöntött a nyári szünet és az éves szabadságok ideje, amikor sokan döntenek úgy, hogy elutaznak, akár csak néhány napra. Az utazásoknak a nyári időszakban is mindig megvannak a maguk kihívásai, azonban néhány fontos eszköz használatával sokkal könnyebbé és kényelmesebbé tehetjük azt. Íme néhány olyan eszköz, amelyek nélkülözhetetlenek lehetnek a nyári kalandok során.

Telefonos tartozékok

A telefon manapság az egyik legfontosabb eszköz utazás közben, hiszen nem csupán a navigációban lehet a segítségünkre, hanem bármikor utána tudunk nézni egy-egy információnak, vagy megörökíthetjük vele a nyaralásunk legszebb pillanatait. Éppen ezért érdemes átgondolni, hogy milyen extra tartozékokra lesz szükségünk. A töltőkábel mellett érdemes bepakolni egy hordozható külső akkumulátort (powerbank-ot) is, így a városnézés alkalmával nem kell kávézóról kávézóra járni, ha merülőben van a telefonunk, egyszerűen csak feltöltjük a kis helyet igénylő powerbankkal, ami akár egyszeri töltéssel, több alkalommal is használható.

Bár már gyakoriak a vízálló telefonok, azért ha biztosra szeretnénk menni, hogy ne érje vízkár a mobilunkat egy-egy csobbanás vagy vízalatti felvétel esetén, mindenképpen szerezzünk be egy vízálló telefontokot is. Ez védelmet nyújthat egy hirtelen jött nyári zivatar esetén is. Plusz pont, ha még bankkártyatartóval is el van látva, hisz így nem kell az egész irattartónkat, vagy a pénztárcánkat magunkkal vinni.

Egy idegen helyen, bár olykor még a saját városunkban sem szívesen adjuk ki a kezünkből a telefont egy-egy fotó miatt, vagy ha meg is kérünk valakit, hogy fotózzon le bennünket a családunkkal, barátainkkal, akkor az nem olyan minőségű lesz, mint amit mi szeretnénk. Ezért jó ötlet, ha viszünk magunkkal egy szelfibotot is, ami akár kis állvánnyá alakítható és egy hozzátartozó mini távirányítóval könnyen kezelhető. Az így készült fényképekből biztosan találunk olyat, ahol senki nem csukja be a szemét és mindenki egyszerre mondja, hogy csíz!

Táska

Valószínűleg mindenki visz magával táskát, és nem pont ez fog lemaradni a listáról, de mégis fontosnak tartjuk kiemelni, hisz nem mindegy, hogy milyen táskáról van szó. A legjobb, ha bekészítünk egy kisebb hátizsákot, vagy egy vállon átvethető táskát, amiben elfér egy kis üveg ásványvíz, pénztárca, kulcs, iratok, telefon. Akár egy nyári záporról, akár a vízpartról van szó, érdemes olyan anyagú táskát választani, ami vízhatlan.

Dokumentumok

Jobb az elővigyázatosság, így utazás előtt érdemes biztosítást kötni és a visszaigazoló dokumentumot vigyük magunkkal, ahol a baj esetén hívható információs vonal telefonszáma is megtalálható. Készítsünk egy kis dokumentumot, vagy kártyát a legfontosabb egészségügyi adatainkkal: vércsoport, allergiák, gyógyszerek, egyéb fontos egészségügyi információ. Egy esetleges baleset során sokat segíthet a mentőszolgálatnak és a kórházban is. Külföldi utazás esetén a kártya legyen angol nyelvű.

Szórakozás

Olykor nehéz kiválasztani előre, hogy milyen könyvhöz lesz kedvünk, mit olvasnánk szívesen. Ha szeretnénk elkerülni, hogy a könyvek súlyától szakadjunk meg, amíg a szállásra érünk, vagy egy repülőút alkalmával bedobnánk még két nyári ruhát egy-egy könyv helyett, akkor válasszuk inkább az E-book olvasót, amire több könyvet is le tudunk tölteni előre, így kedvünkre válogathatunk. Ha nincs E-book olvasónk, akkor egy tablet vagy ipad is nagyon hasznos lehet, ahol nem csupán cikkeket, pdf-eket tudunk olvasni, hanem akár sorozatokat, filmeket is tudunk nézni, valamint a fiatalok és sokszor a felnőttek örömére játszani is tudunk. Ha szeretnénk, hogy a nyaralás egy picit kütyümentes legyen, akkor érdemes bepakolni kártyajátékot, vagy mini társasjátékot, hogy esténként vagy egy esős délután se unatkozzunk.

Egészségügyi készlet

A biztonságunk és egészségünk érdekében egy jól felszerelt csomag szinte elengedhetetlen bárhová is utazunk. Mindenképp tartalmazzon sebtapaszt, fertőtlenítőszert, a napi gyógyszereinket (ha szükséges), fájdalomcsillapítót. Esetleg ki lehet egészíteni szúnyog- vagy kullancsriasztóval, ebből érdemes olyat választani, amit akár ruhára is fújhatunk, így aki óvakodik attól, hogy közvetlenül a bőrére fújja, számára is védelmet nyújthat a szúnyogok ellen. Az egyik, vagy talán a legfontosabb a naptej: válasszunk magas faktorszámú, arcra is használható terméket, ami vízálló, így nem kell több fajtát magunkkal vinni az útra, védelmet nyújt minden nyári kalandunk során.

Hordozható ajtózár

Soha nem lehetünk eléggé elővigyázatosak, így érdemes beszerezni egy hordozható ajtózárat is, amivel belülről könnyedén megakadályozhatjuk, hogy akár a hotelszobában, akár az apartmanban illetéktelenek jöjjenek be, amíg alszunk.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!