Ezért akarták bőröndben Európába csempészni az afrikai kisfiút

Kiskorában fertőződött meg maláriával és a betegség már többször kiújult annál a nyolc éves elefántcsontparti kisfiúnál, akit múlt csütörtökön egy bőröndben próbáltak meg átcsempészni a marokkói-spanyol határon – mondta a gyerek édesanyja az EFE spanyol hírügynökségnek szerdán, hangsúlyozva, hogy attól féltek, a rossz körülmények ismét előhozzák a betegséget, ezért akarták sürgősen Európába vinni a kisfiút.

Bőröndben próbáltak átcsempészni egy kisfiút

Lucie Ouattara elmesélte, hogy a család tagjai évek óta élnek egymástól elszakítva. A házaspár, több ezer afrikaihoz hasonlóan, egy jobb élet reményében érkezett Spanyolországba, de négy gyermekük közül csupán az egyiket, egy kislányt sikerült magukkal vinniük, a többieket rokonok gondjaira bízták. A családfő a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura szigetén kapott munkát egy mosodában hat évvel ezelőtt, és azóta azért dolgoznak, hogy legyen elég pénzük a többi gyerek utazására is. Három éve próbálkoznak, hogy elsőként a nyolc éves Abou mehessen utánuk, de eddig nem jártak sikerrel. Az asszony beszélt arról is, hogy az utóbbi időben egyre nyugtalanítóbb híreket kaptak otthonról a kisfiúról. Kiderült, hogy vérszegény, a rossz táplálkozás megviseli a szervezetét, és lelkileg is nagyon rosszul tűri szülei távollétét.

Bőröndben próbáltak átcsempészni egy kisfiút

“Jó ember, szereti a gyerekeit és sokat dolgozik” – ezt mondta férjéről Lucie Ouattara, aki állítja, nem tudott arról, hogy bőröndben viszik majd át a határon a gyereket, és kizártnak tartja azt is, hogy a férje tudtával történt a dolog. A férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van, ahogy az a 19 éves marokkói nő is, akinek rózsaszínű gurulós bőröndjében megtalálták a kisfiút a határőrök, amikor átvilágították a csomagot. Embercsempészettel gyanúsítják őket, amelyért akár nyolc év börtön is kiszabható. A kisfiú egyelőre egy gyermekvédelmi intézményben van Ceutában.

Bőröndben próbáltak átcsempészni egy kisfiút

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!