Elképesztő videók állatok segítségnyújtásáról

Hihetetlen videók bátor állatokról, akik társaik illetve emberek segítségére siettek, sokszor saját életük kockáztatásával.

allatok

Majdnem tragédiával végződött egy bemutató Los Angelesben, az MGM Grand Hotelben 2010-ben, amikor a békésen ásítozó oroszlán hirtelen az egyik gondozóra támadt. Nem csak közönséget döbbentett meg a vérfagyasztó támadás, hanem az oroszlánokkal egyébként közeli viszonyban álló trénereket is, akik pánikszerűen próbálták elhárítani a veszélyt. Végül az oroszlán karmai közül sikerült kiszabadítani a bajbajutott férfit, de élete hajszálon múlt. A hím oroszlánt a nőstény oroszlán is próbált megfékezni, a segítőkész állat a férfi védelmére sietett. A gondozó komolyabb sérülés nélkül úszta meg a támadást, de lábát össze kellett varrni.

A Krüger Nemzeti Park Dél-Afrika legismertebb rezervátuma. A parkot Paul Kruger alapította 1898-ban. Területe majdnem kétmilló hektár, Dél-Afrikában ebben a parkban található a legtöbb fajta Afrikai nagyvad is. Talán éppen ezért szeretik úgy a természetfotósok is. Sokan, sok napot töltenek el, egy különleges felvételért, vagy videóért. Az amatőr operatőrnek óriási szerencséje volt, hogy megörökíthette a bivaly – oroszlán – krokodil csatát. A videón az oroszlánok és a bivalyok harcát láthatjuk, melybe időlegesen bekapcsolódik egy krokodil is. Az afrikai szavannákon zajló élet drámaiságát mutatja be, és az egyik legnépszerűbb videó lett a You Tube-on.

A következő videó Chile egyik forgalmas autópályáján készült. Egy szerencsétlenül járt kutyát elütött egy autós, aki magára hagyta a sérült állatott. Az elütött kutyus tehetetlenül feküdt az úton, miközben autók száguldottak el mellette. Egy másik kutya sietett a segítségére, aki életét kockáztatva kihúzta a sérült társát a forgalmas útról. Végül megérkezett hozzá a segítség és szerencsére felépült.

Egy amerikai állatkertben egy fiatal kecske, talán hűsölés céljából besétált a tóba, de hamar kiderült, hogy a nem tud úszni. A kaland biztosan rossz véget ért volna, ha egy bátor kismalac nem siket a bajba jutott kecskegida segítségére. A malacka odaúszott a keservesen síró kecskéhez és egyszerűen kitolta a vízből. Az eset az egyik látogató rögzítette, aki ugyan rögtön jelezte, hogy „kecske a vízben”, de tovább folytatta a filmezést, miközben az állat egyre alább merült a vízben. Szerencsére a bátor kismalac nem félt, és rögtön a kecske segítségére sietett.

Az elefántok gyorsan megtanulják, hogy hogyan működjenek együtt valamilyen feladat megoldása érdekében. Korábbi kutatások már bebizonyították, hogy az képesek az együttműködésre és figyelnek társaikra. A következő videón ezt saját magunk is láthatjuk. Az elefántcsorda egy bajba jutott kiselefánt segítségére siet, aki beleesett egy tóba és nem tudott belőle kijutni.

Egy kutyus megmentette két társát, akik egy csónakban ragadtak a folyó közepén. A bátor labrador nem sokat morfondírozott, mikor észrevette, hogy két társa egy csónakban rekedt. Azonnal beugrott a folyóba, odaúszott a kétségbeesetten vonyító kutyákhoz, és a csónakhoz erősített kötelet megragadva kihúzta bajba jutott társait a szárazföldre.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!