Eljegyzésre készülsz? Íme pár tipp, hogyan válaszd ki a legjobb gyűrűt!

A tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztása nem a legegyszerűbb feladat, ugyanis több szempontot is érdemes figyelembe venni, mielőtt meghoznánk a végleges döntést.

Egyrészt azért nem egyszerű procedúra, mert fontos, hogy személyre szabott és a stílushoz leginkább illő darabot válasszuk ki, hiszen ezen igenis sok minden múlhat. Másrészt pedig megnehezítheti dolgunkat a rengeteg és még annál is több lehetőség, variáció és formastílus. A bőség zavara sosem lehet jó tanácsadó, így érdemes átgondolni pár fontos szempontot, amelyek segítségünkre lehetnek az életre szóló eljegyzés előtt.

  1. Járj utána, milyen stílusú eljegyzési gyűrűk vagy ékszerek tetszenek a kedvesednek!

Noha ez szinte alapvető szempontnak tűnhet, mégis fontos, hogy a részletekre is odafigyeljünk, hiszen az ékszerek sokfélesége között így a legegyszerűbb eligazodni. Amennyiben tisztában vagy vele, mi illik leginkább a stílusához, már szinte két lépéssel előrébb vagy.

  1. Törekedj az egyediségre!

Ne feledkezz meg az egyediségről, hiszen nem feltétlen a teljesen átlagos gyűrűk lesznek a befutók. Azonban ez nem jelenti azt, hogy egy klasszikus, letisztult eljegyzési gyűrű nem lehet egyedi. Fantasztikus, egyedi eljegyzési gyűrűk szerencsére több helyen kaphatók, így érdemes mindenhol alaposan szétnézni. Persze fontos tudni, hogy az eljegyzési gyűrűk ára a magasabb kategóriát képviseli, de azért ezek között is lehet jó ár-érték arányú gyűrűt találni.

  1. Arany, fehérarany, drágakő, briliáns vagy gyémánt?

Mindenképpen érdemes mihamarabb eldönteni, milyen bevonatú gyűrűt szeretnénk, ezt követően pedig a kövekről is érdemes gondolkodni. Sok lehetőség létezik, így nem feltétlen muszáj gyémántban gondolkozni, hiszen ott van például a cirkónia, amely egy nagyon ügyes gyémánt utánzatnak tekinthető.

  1. A kevesebb néha több!

Egy eljegyzés során hajlamos lehet az ember kissé eltúlozni a dolgokat, így könnyen megeshet, hogy túl köves, túl nagy, esetleg már a túl „sok” kategóriába tartozó gyűrűt véljük a legtökéletesebbnek. Ezzel szemben viszont az eljegyzési gyűrűk tekintetében is igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több. Egy egyszerű, letisztult és stílusos gyűrűvel is sikert arathatunk.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!