Elérkezett a bevackolás és a melegen öltözködés ideje!

Nincs mese, mostanra már a gardróbból elő kellett kerülniük az őszi-téli szetteknek, felváltva a nyári ruhadarabokat. Ebben a néhány hónapban a réteges öltözködés az a stratégia, ami többszörösen is jó választás. Egyrészt praktikus, mert könnyen alkalmazkodhatunk az időjárás változásaihoz. Másrészt stílusos, még akkor is, ha a fő irányvonal a sportosság.

A fotó forrása: LightField Studios / Shutterstock.com

Tréningruha – kapucnival vagy nélküle?

Örök dilemma, hogy a tökéletes női melegítő felsők között a csuklyás vagy a sima modellek a kedveltebbek? Ez, azonban abszolút egyénfüggő. Van, aki ragaszkodik a kapucni jelenlétéhez. Akad, akit azonban konkrétan idegesít, különösen, ha a felső fölé még kerül pár réteg ruha. Ebben az esetben ugyanis a túlzott vaskosság-érzet ténylegesen elkerülhetetlen.

A divat porondján nagyjából nonstop reflektorfényben vannak a kapucnis variációk, egyszerűen azért, mert nemcsak hasznosak, hanem látványosak is. Pláne, hogy a csuklya esése is sokféle lehet, azaz az összhatás sohasem unalmas, vagy túlságosan sablonos.

Bár alapvetően őszi-téli ruhadarabról beszélünk, ám a megjelenő színpaletta tagjai nem csupán a sötét árnyalatok közé sorolhatóak. Még akkor sem, ha sokan hajlamosak az év ezen szakát a szürkeséggel azonosítani. Odakint valóban kevesebb a fény, s a tél beköszöntével a színes ősz is odébb áll, de pont ezért miért ne vihetnénk mi színt az öltözködésünkön keresztül a mindennapok monotóniájába?

Cipzáras vagy feliratos? Esetleg egyszerre mindkettő?

Tovább is akadnak dilemmák a témában. A tetszetős férfi melegítő felsők kontextusában épp úgy érvényesek a fenti kérdések, mint a hölgyek textíliái esetén. A különbség talán csak annyi, hogy a statisztikák szerint az erősebbik nem tagjai többször választják a kapucnis modelleket, s a cipzáros kiviteleket sem vetik meg. Ha mindehhez egy jópofa felirat is társul, akkor a siker garantált.

A színválasztás az erősebbik nem tagjainál még kényesebb téma, mint a nőknél, ugyanis a világos színeket sokan férfiatlannak tartják. Ám ez valótlan elgondolás. Egy próbát megér a tesztelés. Természetesen a fekete, szürke vagy sötét kék variációk a legkeresettebbek, de azért egyes kimutatások szerint az extrább árnyalatok kedveltsége is folyamatosan nő.

A lényeg, hogy mindig az egyéni ízlés a döntő. Illetve a vásárlás célja sem mellékes, hiszen nem mindegy, hogy egy extra vastag melegítő a vágyott ruhanemű, ami bírja a gyűrődést és a sportos kihívásokat, vagy egy elegánsabb, köznapibb feladatok során teljesítő variáció az, ami tökéletes.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!