Egy év alatt 52 vadőrt öltek meg orvvadászok

A minden évben július 31-én tartott vadőrök világnapja (World Ranger Day) alkalmából a WWF közzétette legfrissebb adatait, amelyek szerint az elmúlt 12 hónapban 52 vadőr esett orvvadászok áldozatául, közülük 33 Ázsiában, amivel a kontinens a legveszélyesebbnek számít a világon. A szervezet felméréséből kiderült az is, hogy a vadon élő tigriseknek még otthont adó 12 ország vadőreinek 93 százaléka már került életveszélyes helyzetbe munkája során. Az orvvadászat manapság szorosan összefonódik a nemzetközi szervezett bűnözéssel, emiatt egyre gyakoribbak a természetvédelmi területeken elkövetett erőszakos bűncselekmények.

Vadőrök

“A vadorzás Ázsiában egyre kritikusabb. A természetvédelem hőseinek feltétlenül jobb felszerelésre és komolyabb kiképzésre van szükségük” – mondta Rohit Singh, a WWF munkatársa.

A szervezet közlése szerint az ENSZ közgyűlése múlt héten határozatot fogadott el, amelyben a világ valamennyi, 193 országa elkötelezi magát amellett, hogy határozottan és közösen fellép a vadorzás és az illegális vadkereskedelem példátlan elharapódzása ellen.

9

Vadőrök

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!