Borzalmas körülmények között tartott, megkopaszodott medvét szabadítottak ki egy perui cirkuszból

Az Animal Defenders International (ADI) nemzetközi állatvédő szervezet egy perui cirkuszból szabadított ki egy sokat szenvedett, szinte teljesen megkopaszodott medvét. Habár Peruban 2012 óta tilos a cirkuszokban vadállatokat tartani, sokan semmibe veszik a tiltást. A Cholita nevű, megmentett állat egy ritka pápaszemes medve. A pápaszemes medve az Andokban, 4200 méteres magasságig terjedő hegyvidéki élőhelyeken fordul elő. Ez a medve kitűnő fára mászó. Tápláléka pálmafélék és kaktuszfélék termése és levele, gyümölcsök, mogyorófélék, rovarok, és kisebb állatok. Fogságban 20-25 évig él. A pápaszemes medve erősen veszélyeztetett faj. A lámatenyésztők mindmáig mérgezik e medvefajt, és az orvvadászok is szívesen vadásszák. A pápaszemes medvét már a klímaváltozás is fenyegeti, mert a melegedés miatt a tápláléka eltűnik, ezért egyre feljebb megy a hegyekben.

Cholita

A cirkuszból kimentett pápaszemes medvét borzalmas körülmények között tartottak. Megcsonkították a mancsait, azért, hogy eltávolítsák a karmait és fogait is eltörték. Cholita most ideiglenesen egy állatkertben van az ADI felügyelete alatt. A szervezet munkatársai most azon dolgoznak, hogy minél előbb el tudják szállítani a medvét a központjukban, ahol folytatják a rehabilitálását. Az állatot a tervek szerint néhány hónap múlva egy vadrezervátumba fogják szállítani. Pat Craig, a rezervátum igazgatója elmondta, hogy már nagyon várják Cholita érkezését, aki különleges bánásmódban fog részesülni. Amikor majd jobban lesz, csatlakozhat a parkban élő többi medvéhez, ahol egy új, boldog élet vár rá.

Az Animal Defenders International aktivistáinak köszönhetően világszerte már rengeteg szenvedő állatot sikerült kimenteni és elhelyezni állatvédelmi központokban, ahol mindent megtesznek azért, hogy rehabilitálhassák őket. A szervezet mindenkit arra kér, hogy segítsék a cirkuszi állatok megmentéséért folytatott küzdelmüket.

Cholita

Cholita

További információkat itt talál: Animal Defenders International


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!