Az otthoni nyomtató előnyei

Az elmúlt pár év egyre több embert ösztökélt arra, hogy otthonában könnyedén berendezzen egy dolgozói részleget. Ez tökéletes azoknak, akik számára a home office élmény elengedhetetlen, vagy éjjeli bagolyként dolgoznak. A még otthon lakó gimnazistának vagy egyetemistának szintén remek lehetőség a házi nyomdászás. Cikkünkben bemutatjuk az otthoni nyomtató előnyeit.

Az otthoni nyomtatásnak számtalan előnye van, amire elsőre nem is gondolnánk. Az egyik, hogy nagyon gazdaságos tud lenni, ha a megfelelő típust választjuk az igényekhez.

A lézeres nyomtatók akkor a legideálisabbak, ha nagy mennyiségben nyomtatunk az otthoni munkavégzés során. A home office kellékeként például remek lehetőség, hogy egy fontos iratot akár több példányban nyomtathassunk ki. Még jobb, ha nemcsak nyomtatni, de szkennelni vagy fénymásolni is tudunk vele. Seperc alatt elkészíthető vele minden olyan irat, amire az irodában másnap szükség lehet, és a toner egy egyszerű mozdulattal cserélhető.

Egy tanuló számára különösen fontos, mennyi időt tud fordítani a leckék elkészítésére. Rengeteg időt és energiát spórolhat azzal, hogy a szükséges tananyag kinyomtatásához nem kell elmennie minden alkalommal egy fénymásoló szalonba, hogy a szakirodalmi vagy gépbe bevitt jegyzetet kinyomtatva tanulmányozhassa. Helyette, a saját komfortos öltözetében maradva csak elindítja a nyomtatást, iszik közben egy frissítő kávét vagy pohár vizet, és mire készen áll, már mehet is vissza tanulni. Ha pedig gyorsan sablont kell készíteni, vagy ugyanazt a formátumot akarja többször ismételni (legyen az vaktérkép vagy egy anatómiai rajz), akkor a lézeres nyomtatóval gyorsan és egyszerűen készíthet sok példányt, akár színes változatban is.

Azok számára, akik inkább az éj leple alatt dolgoznak hatékonyan, szintén remek előny az otthoni nyomtató – hiszen ritka a 24 órás nyitvatartású szalon.

A házi nyomtatás tehát sok szempontból lehet gazdaságos, ha hosszú távú beruházásként az egész család használhatja.

Az otthoni nyomtatók patronjai könnyen elérhetőek nemcsak technikai üzletekben, de online is – a HP Laser MFP 135a toner például a TonerPartners weboldaláról gyorsan és egyszerűen megvásárolható!

A fotó forrása:

smolaw / Shutterstock.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!