Aprócska könyvtárat hoztak létre a kivágásra ítélt 110 éves fa törzsében

Mintha egy rajzfilm elevenedett volna meg az idahoi Coeur d’Alene városkában, olyan különleges látványt nyújt az a 110 éves fa, melynek törzsét minikönyvtárrá alakította át egy helyi művész. Sharalee Armitage Howard azután döntött a kivételes közösségi könyvtár létrehozásáról, hogy a háza mellett magasodó öreg fa megbetegedett és a hatóságok kivágásra ítélték, mivel hatalmas ágai sorra zuhantak a földre.

Sharalee nem szerette volna, hogy a matuzsálem nyom nélkül eltűnjön, ezért elhatározta, hogy megmenti ami megmaradt belőle, és új értelmet ad neki. Ehhez a Little Free Library elnevezésű szervezet segítséget kérte, ami egy immár 2009 óta sikeresen működő létező mozgalom, melynek lényege, hogy mindenki számára elérhető helyen levő, ingyenes könyvcserélő pontokat hoznak létre a közösség összefogásával, ezzel életben tartva a könyvek és az olvasás szeretetét.

A világ 88 országában már több mint 75 000 ilyen közösségi becsületkönyvtár található, közülük minden bizonnyal az idahoi az egyik legkülönlegesebb, mely tavasszal még varázslatosabb látványt nyújt majd, ugyanis megálmodója színpompás évelő virágokkal fogja körbeültetni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!