A világ legdrágább….

A világ legdrágább parkolóhelye

(300.000 dollár – 60 millió forint)

Világszerte esnek az ingatlanárak. Ehhez képest néhány hete megdőlt a valaha parkolóhelyért kifizetett legnagyobb összeg rekordja. Bostonban sikerült valakinek 55 millió forintnyi dollárt fizetnie azért, hogy pontosan ott állhasson meg az autójával, ahol azt elképzelte. Debra Sordillo, az üzletet nyélbe ütő ingatlanügynök a vevő személyét nem árulhatta el, azt viszont igen, hogy a parkolónak az egyetlen igazán jó tulajdonsága a fekvése volt. Ugyanis még csak nem is fedett helyről beszélünk.

A világ legdrágább parkolóhelye

A világ legdrágább autója

(29,65 millió dollár =  6,6 milliárd forint)

A címet idén vette át az immáron második helyre csúszott Ferraritól a Mercedes 1954-ben és 1955-ben használt Forma-1-es versenygépe, a W196-os. A legendás Ezüstnyíl a Festival of Speed keretein belül tartott autóaukción robbantott ismét, mégpedig azzal, hogy minden előzetes várakozást jócskán felülmúlva a történelem legdrágább járműve lett. Új tulajdonosa – akit nem neveztek meg – 29,65 millió dollárért, azaz mintegy 6,6 milliárd forintért kaparintotta meg a különlegességet a nagy-britanniai Goodwoodban, a Bonhams aukciósház árverésén.

A világ legdrágább autója

2. második helyezett (12,15 millió dollár = 2,4 milliárd forint)

A képen látható 1957-es Scaglietti-féle Ferrari 250 TestaRossából mindössze 22 darab készült. A 300 lóerős V12-es motorral felszerelt autók elég meggyőző verseny-rekorddal bírnak: 1958. és 61. között összesen 19 versenyen szerepeltek. Ebből tízet meg is nyertek. Ez jobb arány, mint a Brawn GP idei Forma-1-es teljesítménye (ők 17 versenyből nyolcon diadalmaskodtak.)

A világ legdrágább autója

A világ legdrágább gitárja

(2,8 millió dollár = 550 millió forint)

Eric Clapton gitárja 959.000 dollárért kelt el egy aukción, így sokáig ő volt a rekorder. Ez az ár viszont csak harmada annak az összegnek, amit Katarban fizettek egy Fender Standard Series Stratocaster-ért. A jó néhány híresség által aláírt gitár egy jótékonysági árverésen került kalapács alá, a cél a 2004-es cunami áldozatainak megsegítése volt. Az ötlet egyébként a Fender Europe egyik képviselőjétől származott, aki megkereste Bryan Adams-et azzal a kérdéssel, hogy vajon hogyan tudnának a zeneipar képviselői segíteni a katasztrófa áldozatainak.

A világ legdrágább gitárja

Az addigi legdrágább gitárt eladó Eric Claptonnak azért ehhez is van egy kis köze: az ő szignója is szerepel rajta. A hangszert Mr. Slowhand-en kívül aláírta többek között még Jimmy Page, Mick Jagger, Bryan Adams, Keith Richards, Paul McCartney és Sting is.

A világ legdrágább iPhone-ja

(1,92 millió font = 570 millió forint)

A világ legdrágább iPhone-ját egy brit designer készítette több mint 200 gyémánt felhasználásával. A telefon háza 22 karátos tömör aranyból készült – aminek a súlya  271 gramm. Az iPhone GS Supreme navigációs gombja egyetlen, több mint hét karátos gyémántból készült.

A világ legdrágább iPhone-ja

A világ legdrágább otthona

(80 millió font = 24 milliárd forint)

A világ jelenlegi legdrágább lakóháza az Angliában található Updown Court 103 szobával, öt úszómedencével és pl. huszonnégy karátos aranyból készült mozaikpadlóval a dolgozószobában. Az épület rendelkezik ezen kívül squash-, bowling- és teniszpályával, ötven fős moziteremmel, fűtött márvány padlós garázsfelhajtóval és természetesen helikopter-leszállóval is. Az alagsori teremgarázsban nyolc limuzin fér el. A tulaj a szomszédságban összefuthat Elton John-al, illetve az angol királynővel is.

A világ legdrágább lakóháza

Bár tavaly felröppent a hír, hogy a francia Côte d’Azur-on található Villa Leopolda-ért a fenti összeg ötszörösét fizette egy orosz milliárdos, ezt azóta cáfolták. Úgyhogy addig is marad az Updown Court a rekorder a maga potom 80 millió fontos árával.

A világ legdrágább otthona

A világ legdrágább konyakja

(105.000 font = 30 millió forint)

Beaute de Siecle a neve a Hennessy limitált szériájú konyakjának, amiből összesen száz üveggel készítettek. Egy-egy palack értéke 105.000 font. A Hennessy cég pincemestere, Yann Fillioux ötven és száz év közötti életkorú borpárlatokból válogatta össze az üvegek tartalmát. Az első üveget Killian Hennessy, a cég alapítójának örököse kapta századik születésnapjára. Egy másikat Elisabeth Taylor AIDS-ellenes alapítványa kapta ugyancsak ajándékba, ők árverésre bocsátották, 200.000 dollárt kaptak érte.

A világ legdrágább konyakja

A Baccarat kristály palackokat egy fából, olvasztott alumíniumból és üvegből készült kincsesláda rejti magába. A ládikát kulcsának elfordításával és a tető felemelésével egy automatikus szerkezet magasba emeli az üveget tartó bársonytalapzatot. Aztán már lehet is – kissé reszkető kézzel – tölteni a harmincmillió forintos konyakot.

A világ legdrágább esküvői ruhája

(12 millió dollár= 2,4 milliárd forint)

A legdrágább esküvői ruhája Renee Strauss (egy igen jól menő beverly hills-i esküvői szalon tulajdonosa), és Martin Katz (drágakőkereskedő) alkotása. Összesen százötven karátnyi gyémántot fűztek bele.

A világ legdrágább esküvői ruhája

A világ legdrágább kutyája

(4.000.000 jüan = 110 millió forint)

A képen látható tibeti masztiffért 4 millió jüant fizetett egy kínai milliomos 2012 szeptemberében. A tizennyolc hónapos kutya neve „Jangce folyó kettő” (gondolom kínaiul mindezt egy kicsit rövidebb ideig tart kimondani, bár attól még mindig elég hülye név marad) A vevő, Mrs. Wangnak már volt egy tibeti masztiffja, tulajdonképpen pont azért látogatott Kína északnyugati Qinghai tartományába, mivel párt keresett kutyájának az ottani híresen tiszta vérvonalú példányok között.

A világ legdrágább kutyája

A trónkövetelő (350 millió forint)

Sicsiacsuang – 350 millió forintért keres új gazdát ez a tibeti masztiff, ami még akkor is horribilis ár, ha hozzátesszük, hogy a kiállításon felvonultatott fajtársai is egymillió jüanba, vagyis csaknem 35 millió forintba kerülnek. A kivételesen tiszta vérvonalú Emperor, vagyis „Uralkodó” azonban élete során több tucat versenyt nyert már, s egy egyszerű fedeztetésért is másfél millió forintnyi összeget kér a gazdi.

A világ legdrágább kutyája

A világ legdrágább gyorséttermi hamburgere

(200 dollár = 40 ezer forint)

A világ legdrágább hamburgerét a Burger King árulja, bár csak egyetlen étteremben és ott is csak hetente egyszer. A hamburger jótékonysági célokat szolgál. Többek között Wagyu marhahúst, szarvasgombát és rózsaszín himalájai sót tartalmaz szarvasgombás zsemlében.

A világ legdrágább gyorséttermi hamburgere

A világ legdrágább hamburgere – 5000 dollár (kb. 1.000.000 Ft)

A világ legdrágább nem-gyorséttermi-hamburgere ennél huszonötször drágább, és a Wagyu marha/szarvasgomba receptből készül az is. Viszont 5000 dollárért (=kb. 1.000.000 Ft) legalább adnak hozzá egy 1990-es évjáratú Chateau Petrus-t is.

A világ legdrágább hamburgere

A világ legdrágább farmerja

(2,5 millió jen = 5 millió forint)

A képen látható farmert a Levi’s árulja.

A világ legdrágább farmerja

A világ legdrágább jachtja

(1,2 milliárd dollár = 220 milliárd forint)

A legdrágább jacht tulajdonosának lenni már évek óta óriási verseny tárgya a ráérő milliárdosok között. Jelenleg a Chelsea tulajdonosának, Roman Abramovicsnak van a legjobb esélye erre a címre: bár még nincs kész legújabb jachtja, az Eclipse, de a következőket már tudhatjuk róla: a 170 méter hosszú jacth eredetileg 420 millió dollárba került volna, de az azóta megejtett változtatásoknak köszönhetően jelenleg kb. 1,2 milliárd dollárnál tartanak, és az összeg még mindig emelkedik!

A világ legdrágább Jachtja

A jacht felszereléséhez hozzátartozik a golyóálló üvegen, az életmentő mini-tengeralattjárón és a paparazzi-ellenes lézeren kívül 40 ex-francia idegenlégiós illetve ex-SAS kommandós, és egy komplett radarvezérelt rakétaelhárító rendszer is.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!