A tiltott csernobili zónából készít videókat egy kutatónő

A Bionerd nevet használó videóblogger kutatónő hetek óta a világ egyik legveszélyesebbnek kikiáltott zónájában végez kutatásokat. Csernobilt és a tiltott zónát is bejárta, mindezekről pedig számos felvételt készített. Képein és videóin a felrobbant atomreaktor közvetlen közelében mászkál.

csernobil

Április 26-án, a baleset évfordulóján bemerészkedett az egyik reaktor vezérlőtermébe is. Úgy véli a terület nem olyan veszélyes, mint ahogyan gondolják. Szerinte nagyobb lenne a rák kockázata ha naptej nélkül úszna a tengerben, és nagyobb sugárzást kapna egy kórházban, ahol a röntgen és CT-gépek egyszerre működnek. Ha azonban mégis veszélyesnek ítéli a sugárzást, védőkesztyűt és maszkot visel. Az öreg épületekben azonban nagyon óvatos, nem szeretné, ha egy leomló fal lapítaná agyon.

Bionerd különösen tart a veszett állatoktól is, az egyik csernobili rókával való találkozását videóra is vette. Számos felvétele közül ez az egyetlen, amelyen félelem hallatszik a nő hangján. Előző látogatása során már evett a robbanás helyén növő almafák gyümölcséből, azonban azok eddig semmilyen panaszt nem okoztak a merész kutatónál.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!