A legőrültebb sportok

Borsó-céllövő Világbajnokság

A World Pea Shooting Championships nevű rendezvény 1971 óta kerül megrendezésre. Sokkal találóbb lenne a borsó-köpő bajnokság elnevezés, hiszen nem másról van szó, minthogy a résztvevők köpőcső használatával próbálják minél pontosabban eltalálni a céltáblát. Az angliai Witcham nevű településen zajlik a verseny, ami eredetileg vásári mulatságként indult, viszont ma már a világ több országából érkeznek ide a “borsóköpők”. A résztvevők olyannyira komolyan veszik a bajnokságok, hogy nem ritkák a lézeres célzással és távcsővel ellátott köpőcsövek. Sőt vannak akik annyira komolyan veszik aezta furcsa sportot, hogy külön erre a célra próbálnak minél jobb aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkező borsófajtákat nemesíteni.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

Lábujj szkander

Ez furcsa sport szintén angol “találmány”. Az első lábujj szkander bajnokságot egy angliai kocsmában rendezték meg. Az első bajnokságot egy kanadai turista nyerte meg. Az 1970-es évek óta, bármennyire is hihetetlen, világbajnokságként kerül megrendezésre a lábujj szkander. A szabályok nagyjából a hagyományos szkanderrel azonosak, azzal a különbséggel persze, hogy itt képtelenség lenne teljesen az asztalra vinni az ellenfelet, ennek megoldására szolgál a játéktér. A lábujj szkander egyik legnevesebb bajnoka Paul “Toeminator” Beech.

A legőrültebb sportok

Sajtgurító Verseny

A Sajtgurító Verseny a 15. század óta rendszeresen megrendezett esemény az angliai Glouchestershire megyében, a Cooper’s Hill lankáin. A lejtőn útnak indítanak egy kerek sajtot és a résztvevők utána iramodnak, hogy elkapják, mielőtt a domb aljára ér. A sajtgurító versenyen összesen négy futamot rendeznek, egyenként 15 indulóval. A futamok győztesei megnyerik a sajtot, a második helyezettek 10 fontot, a harmadikok 5 fontot kapnak. Vagyis az nem állítható, hogy a pénznyeremény motiválná a lelkes versenyzőket. Mivel a meredek hegyoldalon a lehető leggyorsabban száguldanak le a sajtgurítók, csak kevesen ússzák meg kisebb-nagyobb sérülések nélkül. Az esemény első írásos említése az 1850-es évekből való, amiben az egyik 1700-as évek végi versenyről történik említés. A hatóságok már többször betiltották az őrült versenyt,mivel nagyon sokan megsérülnek, de ez nem riasztja vissza a résztvevőket.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

Mobiltelefonhajító verseny

A mobiltelefonhajító verseny, mely túlhajszolt menedzsereknek is bátran ajánlható megkönnyebbülésként, több mint tízéves múltra tekint vissza. A versenyzők több kategóriában is indulhatnak, van, ahol a távolság lényeges, de a dobások esztétikája és koreográfiája is megmérettetésre kerül.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

Sepak takraw

A Sepak takraw egy több mint 500 éves múltra visszatekintő távol-keleti sport. Általában két 3-3 fős csapat játssza egymás ellen egy röplabda pályához hasonló játéktéren. A játék lényege is ugyanaz, a körülbelül fejmagasságban lévő háló felett kell átjuttatni a labdát, úgy hogy lehetőleg az ellenfél térfelén essen le. A labda régen bambuszból készült, ma már inkább műanyagból fonják. A sportág igazi különlegessége, hogy a játékosok hihetetlen, harcművészetekre jellemző mozdulatokra képesek. Az igazi profik hihetetlen látványos forgó rúgásokkal és szaltókkal próbálják megszerezni a pontot. Az egész egyfajta harcművészet és labdajáték keverékeként írható le. Érdemes megnézni az alábbi videót.

A legőrültebb sportok

Lápmerülés

A lápmerülés sportja viszonylag friss, az első World Bog Snorkelling Championship 1985-ben került megrendezésre. A helyszín a Waen Rhydd nevű mocsárban ásott 55 méter hosszú árok. A táv a megtétele nem jelent különösebb fizikai próbatételt, a nehézséget inkább az orrfacsaró szag és a nyálkás növényekkel való küzdelem okozza. A neheze pedig csak a verseny után következik, ugyanis igen gyakoriak a mocsári lubickolás után a különböző fertőzések. Ennek ellenére minden évben több százan neveznek be a versenyre.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

Feleségcipelés

Az elmúlt években egyre nagyobb ismertségre és népszerűségre tett szert ez az alig egy évtizedes múltú feleségcipelés. A verseny gyakorlatilag egy akadályfutás, azzal a nehezítéssel, hogy a 253 méteres távot a férfiaknak a feleségükkel a nyakunkban kell megtenniük. Az első megmérettetést a finnek rendezték, azóta a világ több országában is rendeznek bajnokságokat. A nyertes a felesége súlyának megfelelő sört kap.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!