A legmókásabb fotóalanyok- találkozás a mindig vidám kurtafarkú kengurukkal

Az Ausztráliában élő kurtafarkú kenguru, más néven rövidfarkú kenguru vagy quokka a kengurufélék családjába tartozó faj. Ez a kenguru faj családjának és nemének egyetlen képviselője. Ezek az aranyos kis állatok igen népszerűek és mivel nagyon barátságos a természetük, könnyen lehet velük mókás képeket készíteni. Nem csak az ausztrálok, hanem a turisták is szívesen fényképezkednek ezekkel a mindig vidám állatokkal. Elképesztően aranyos fotókon örökítették meg a kurtafarkú kengurukkal való találkozást.

Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó:
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 

A kurtafarkú kenguru korábban Délnyugat-Ausztrália mocsaras területein nagyon elterjedt volt. Ma elsősorban a nyugati partoknál fekvő Rottnest-szigeten és a Bald-szigeten él. 1930-ig a kurtafarkú kenguru a nyugat-ausztráliai elterjedési területén kifejezetten gyakorinak számított. Később állományai a kontinensen nagyon megfogytak, 1960-ra csak néhány maradvány populációja létezett a Perth környéki mocsarakban. A 20. század utolsó évtizedeiben állományai ismét megerősödtek és Nyugat-Ausztrália délnyugati vidékein ismét gyakorinak tekinthető a faj. Elsősorban a sűrűn benőtt nedves területeket kedveli, de Rottnest szigetén is, ahol alacsony a növényzet és kevés az ivóvíz, mégis jól elboldogul. Párban vagy csoportban él. Tápláléka fűfélék, alacsony és lágy szárú növények.

Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 
Kurtafarkú kenguru
Fotó: 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!