A kézműves jég meghódította a budapesti bárokat

Hol vannak már azok az idők, amikor csakis egyféle termékkel kell beérnünk? Akármit is szeretnénk vásárolni, ezernyi termék közül válogathatunk. Sokszor az okoz igazán fejtörést, hogy melyik árut is szerezzük be, hiszen olyan bőséges a kínálat, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

Galambos Ádám és Galambos Máté néhány évvel ezelőtt nem látta ezt a bőséges kínálatot a jégpiacon. Céget alapítottak, és azóta töretlenül azon dolgoznak, hogy minőségi kézműves jeget állítsanak elő. A megrendelők között megtalálhatók a szállodák, a cégek, az éttermek és a vendéglátóegységek. A cégtulajdonosoknak az is a terveik között szerepel, hogy a minőség mellett, olyan árakkal dolgozzanak, amely bármely vendéglátóhely számára elérhetővé teszi a kézműves jég rendelés lehetőségét.

Hogyan kezdődött?

Az Artificer két tulajdonosa beavatott bennünket a kezdetekbe. Elmesélték, hogyan valósították meg a terveiket, és a munkájuk egy apró szeletébe is betekintést engedtek. Az első jégkészítő gépüknek, ami nem más, mint egy tömbfagyasztó, ma is nagy hasznát veszik, míg a jéggyártásában a Hoshizaki gépet használják. A kristálytiszta jégtömböt szabályos kockákra vagy hasábokra darabolják. A cég tulajdonosainak a mottója: „A vendég, nem pusztán az italból, hanem az italba kerülő jégből is a legjobbat érdemli.”

Artificer jég

Az Artificer jégnek több előnye is létezik. A minőség nem csak a jégkockák külsejében mutatkozik meg, hanem a minősége is vitathatatlan, hiszen lassabban olvadnak, így az ital minősége nem szenved csorbát. Ez jég olyan áttetsző, hogy szinte át lehet azon látni. Ezzel a típusú jéggel, a bártenderek is kihasználhatják a kreativitásukat, hiszen sokkal több lehetőségük van az italok készítése során, mint a hagyományos jég esetében.

Jég kiszállítás Budapest területén belül

Az Artificer célja, hogy a Budapest belvárosi és külvárosi bárok, éttermek, szállodák  jégigényét is kielégítsék, gyorsan és rugalmasan tudjanak jeget kiszállítani.

Az Artificer jéggyár tulajdonosai lelkes, fiatal vállalkozók. Budapest egész területén rendelhető tőlük koktéljég.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!