A High-Roller lakosztályok varázsa: Pillantás a VIP kaszinó szállások exkluzív világába

Egy érdekes témát veszünk ebben a cikkben górcső alá, amivel minden szerény tudásunkat elővesszük, hiszen Magyarországon ennek nem igazán van kultúrája. A téma a VIP kaszinó szállások témája. Igen, elsőre mindenkinek a pörgős Vegas-i világ jut eszébe, ahol egymás hegyén-hátán helyezkednek el a luxuslakosztályokkal rendelkező hotelek, akik előszeretettel várják az igazi szerencsejátékos high-rollereket. A casino-magyar.com oldalon most játszunk egy kicsit az álmokkal.

Forrás: Pexels

Kezdjük az alapoknál! Mit is jelent ez a bizonyos high-roller kifejezés. Egyszerűen megfogalmazva, a high-roller egy olyan játékos, aki rendszeresen nagy összegekkel játszik, nagy téteket tesz fel az egyes játékokra, magyarán nagyban játszik. Külföldön gepárd vagy bálna néven is nevezik őket. Ők különlegesek, és a kaszinók, legyenek azok online vagy normál kaszinók, különféle kiváltságokat biztosítanak nekik. Gyakran kapnak csodás “comps”-okat, hogy a játéktermekbe csábítsák őket, például ingyenes magánrepülőgép transzfert, limuzint és a kaszinók legjobb lakosztályainak használatát. Emellett a kaszinók hitelt is nyújthatnak a játékosnak, hogy folytassák a fogadásokat, pénz-visszatérítést kínálhatnak a fogadási forgalom vagy veszteségek után.

Minket most az érdekel, milyenek is ezek a kaszinó hotelek, amik külön lakosztályokat és luxus szolgáltatásokat biztosítanak. A határ a csillagos ég. Átnéztem különféle leírásokat különféle hotelekről, melyek arról híresek, hogy high-rollerekre építenek. Mivel magyarországi példát nem tudtam találni, hát a legkézenfekvőbb megoldáshoz fordultam, ami által be lehet mutatni, mit is tudnak ezek a szolgáltatások és lakosztályok.

Irány Las Vegas!

A magas limitekkel játszó szerencsejátékosok mindig is VIP-szolgáltatásokat kaptak Las Vegasban. Ez különösen igaz a “bálnákra” – Vegas-i nyelven a fogadások tengerében élő legnagyobb halakra -, akik megkerülik a sorokat és egyből a speciális bejelentkezési területekhez mehetnek, sofőrös limuzinokkal kihagyják a taxisokat, és pazar, néha észvesztő szálláshelyeken szállnak meg. Ezeket a high-roller lakosztályokat, bungalókat, penthouse-okat és villákat általában ingyenesen biztosítják, és nem bérelhetőek semmilyen áron, olyan felszereltséggel. Ilyenek például a bowlingpálya, „putting green”, szauna, szalonok, teljes méretű magánmedence, mozi, nagyzongora és aranyozott berendezési tárgyak – gyakran személyes komornyikkal.

Persze, a kaszinó részlegben is jár mindenféle jó a kedves vendégek számára. Ha csak az online kaszinókat tekintjük át, nem egyszer találkozunk high-roller bónuszokkal és ajánlatokkal. Legyenek azok ingyenes pörgetések vagy pénz-visszatérítések, de akár speciális ajánlatokkal is találkozhatunk, sőt külön ezen játékosoknak szervezett eseményekkel is.

Las Vegas történelmének nagy részében a sok pénzes fogadók a ház jóvoltából úgy éltek, mint a királyok és királynők, de egészen a közelmúltig nem volt mód arra, hogy a fizető vendégek, még a pazar költségvetéssel rendelkezők sem, ugyanezt az élményt megkapják. Most már van erre is példa – főleg, ha ismered a Las Vegas-i vendéglátás bennfentes titkait.

Vegas ad otthont az államok 10 legnagyobb szállodája közül kilencnek, köztük a legnagyobbnak, az MGM Grandnak, és a világ 40 legnagyobb szállodája közül 23-nak. E közel két tucat mega-resort közül a “legkisebb” több mint 2500 szobával rendelkezik. De az egyetlen kivételtől eltekintve a nem szerencsejátékos Mandarin Oriental, az öt itteni Forbes 5-csillagos szálloda egyike, a város legjobb luxusválasztékai mind kisebb hotelek a hotelekben, és ma már 10 figyelemre méltó ilyen lehetőség van Las Vegasban, amelyek közül többről csak kevés látogató hallott valaha is, és amelyek mérete a mindössze 29-től az ezer szobát meghaladóig terjed.

Minden esetben egy nagyobb kaszinó megarészleg részét képezik az ilyen hotelek, így a vendégek hozzáférhetnek az összes étteremhez, vásárláshoz, szórakozási lehetőséghez, medencéhez és egyéb szolgáltatáshoz, de jobb szobákkal, szolgáltatásokkal és számos exkluzív előnnyel, leggyakrabban saját bejárattal, bejelentkezési pultokkal, inas-, taxi és csengőszolgálattal. “Még egy 2000 szobás szálloda számára is – ami Vegasban kicsi – lehetetlen megismerni a vendégeit. A legmagasabb szintű szolgáltatáshoz a hotel a hotelben útvonalat kell választani” – nyilatkozta egy újságnak Lezlie Young, aki a The Mansion és a SkyLoft alelnökeként a város két legjobb ilyen ingatlanát felügyeli.

A legjobban őrzött titok sokszor egy ilyen hotelben, hogy milyen a legjobb ár-érték arányú deluxe ajánlat. A vendégek órától függően az emeleten lévő portásoknál vagy a kaszinó VIP-szalonjában jelentkeznek be, és bár nincs saját bejárata és taxiállomása, külön liftekkel, saját személyzettel és az egyetlen klubszalonnal rendelkeznek, ahol a teljes reggeli és az egész napos étkezés mellett ingyenes pezsgőt és koktélokat is kínálnak. A stúdióktól a két hálószobás penthouse lakosztályokig a szállások sokkal szebbek, mint a hagyományos szállodai szobák, a lakosztályok pedig igazán luxus kategóriába tartoznak. Mindegyikben 12 féle párnamenü, Nintendo Wii, ingyenes vasalás és cipőpucolás, a lakosztályokban pedig luxus eszpresszógép, hidroterápiás pezsgőfürdő és még miegymás is található.

Nem is szaporítanám tovább a szót, megannyi elképzelhetetlen finomság érhető még el ezeken a helyeken, amit hétköznapi ember felfogni sem bír. Ám reméljük, egyszer mi is királyoknak és királynőknek érezhetjük magunkat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!