A csiklandozás kínzás egyes állatoknak

Az egzotikus állatokkal nem csak a saját, de az ő egészségük érdekében is óvatosan kell bánni. Számos egzotikus állatot tartanak házi kedvencként anélkül, hogy előtte utánanéznének, hogyan is kell egy ilyen fajtával bánni.

Nagy szemei, és hatalmas puha bundája miatt népszerű kis kedvenc nyugaton a törpe lajhármaki és rengeteg “vicces” videó került már fel az internetre arról, hogy milyen aranyosan viselkedik a kis állat, amikor csiklandozzák. Az International Animal Rescue videójában azonban arra figyelmeztet, hogy ez a törpe lajhármakinak valójában kínzás.

lajharmaki

“Ha azt mondom, hogy azért emelik fel a karjukat a törpe lajhármakik, mert rettegnek, és a könyöküknél lévő módosult verejtékmirigyekkel méreganyagot termelnek, akkor is azt gondolod, hogy aranyos?” – hívja fel a videóban az emberek figyelmét Peter Egan, a Downton Abbey színésze.

Ezeket az állatokat szörnyű körülmények között szállítják és gyakran érzéstelenítés nélkül távolítják el a fogaikat, mielőtt illegálisan eladnák háziállatként.

Figyelemfelhívás céljából jött létre a TicklingIsTorture weboldal is, ahol arra kérik az embereket, hogy ne osszák meg vagy lájkolják a csikizős videókat, az állatok megmentése érdekében.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!