A chunker kutyanyíró olló használatának előnyei

A chunker kutyanyíró olló a kutyák szőrzetének ápolására lett kitalálva. Egy olyan eszköz, amely kifejezetten a hosszú szőrű állatok szőrének vágására szolgál, amivel igen könnyen lehet formázni és kurtítani. Talán éppen ezért merülhet fel a kérdés, hogy miben különbözik a többi típustól és milyen használati előnyük van valójában.

Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ. 

Milyen előnyökkel rendelkeznek?

A GroomART chunker kutyanyíró ollói remek megoldást nyújtanak precíziós vágásra. A kialakításuk lehetővé teszi a tökéletes vágást, nyírást, formázást, ezáltal igen egyszerűen alakítható ki a kívánt szőrzet, frizura.

Másik fontos előnye, hogy jóval biztonságosabban lehet vele dolgozni, mint egy hagyományos elektromos borotvával. Ezek az ollók ugyanis kevésbé invazívak, kisebb a valószínűsége, hogy a munka során a kutya bőre megsérül. 

Emellett a chunker eszközöket könnyebb használni, ezek alkalmazása sok kutyának kevésbé lesz stresszes, mint a borotva, aminek sok esetben nagy hangja van. Ráadásul, mivel az állat idegen környezetben van, így amúgy is sokkal feszültebb és nyugtalanabb.

Végül pedig ez a típus alkalmas a kisebb területek ápolására, mint a kutya arca, mancsa vagy éppen füle. Összességében tehát kutyakozmetikusként mindenképpen érdemes beszerezni egy chunker ollót, hiszen garantáltan visszahozza az árát. 

Hogyan lehet vele dolgozni?

Bár a használata nem sokban különbözik a többitől, azért fontos kitérni néhány pontra. Az egyik, hogy mielőtt a kutyanyíró ollót munkára fognánk, győződjünk meg arról, hogy az állat szőrzete tiszta és száraz. Ez azért lényeges, mert ellenkező esetben nem biztos, hogy a vágás pontos és éles lesz.

Emellett nem árt megnyugtatni az állatot, próbáljuk meg tartani, amíg a szőrét vágjuk. Az ápolás során halkan beszéljünk hozzá, esetleg, ha jobb úgy, akkor kérjünk meg valakit, hogy addig fogja meg a bundást. 

Minden esetben lassan és óvatosan dolgozzunk, kerüljük a hirtelen és véletlen vágásokat. Figyeljünk a kutya bőrére, hiszen sérülés esetén komoly gondokat lehet vele okozni. Az olló sose kerüljön túl mélyre, szükség esetén használjunk borotvát. 

Ami pedig magát az ollót illeti, érdemes rendszeresen tisztítani, élezni, hogy azzal mindig gyors, hatékony és minőségi munkát lehessen végezni. Kutyakozmetikusként az ember tudja, hogy mivel és hogyan kell dolgozni, egy új eszköz azonban még egy tapasztalattal rendelkező szakembert is kihívás elé állíthat.

Milyen állathoz való?

A chunker kutyakozmetikai olló lehetővé teszi a vastagabb szőrzettel rendelkező kutyák nyírását. Idetartozik a Golden Retriever, a Pomerániai Spitz, a Border Collie, valamint a Kaukázusi juhászkutya és a pulik, pumik nagy része is.

Ezeket az eszközöket az említett fajtákra fejlesztették ki, hogy csökkenthessük a szőrösszúródás és a melegedés kockázatát. Az állatok bundájának rendszeres ápolásra van szüksége, hiszen ellenkező esetben sok betegséggel és gonddal számolhatunk, nem csak a nyári időszakban. 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!