A cápatámadások rekordéve volt 2015

Világszerte 98 cápatámadás történt 2015-ben, a szakértők szerint ez új rekordot jelent.

capa1

A Floridai Természettudományi Múzeum hétfői jelentése szerint ennyi cápatámadás egy év alatt még sosem történt. Egyedül Floridában 30 alkalommal haraptak meg embert a ragadozók. George Burgess, a nemzetközi cápatámadás-dokumentáció kurátora szerint a támadások számának növekedése várható, ahogy az emberek egyre többen lesznek, a cápapopulációk pedig újra szaporodásnak indulnak.

A Dél-Afrikában rendezett szörfversenyen a háromszoros világbajnok ausztrál sportolót, Mick Fanninget élő adásban támadta meg egy cápa, de szerencsére megúszta sérülés nélkül a kalandot.

capa2

A tavalyi hat halálos cápatámadásból kettő az indiai-óceáni Réunion sziget partjainál történt, egy-egy Ausztrália, Egyiptom, Új-Kaledónia és az Egyesült Államok parti vizein. A listát az Egyesült Államok vezeti, itt 59 alkalommal támadt a ragadozó emberre, 30 eset Florida, hat-hat Észak- és Dél-Karolina, hét Hawaii vizein, Kalifornia és Texas partjainál két-két, New York és Mississippi vizein egy-egy támadást jelentettek. A második legtöbb, 18 baleset Ausztrália partjainál, a harmadik, nyolc eset Dél-Afrika vizein történt.

MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!