A 3 legszebb európai kert, amit mindenképpen meg kell látogatnia

Szeretne egy fárasztó nap után egy szabadtéri oázis buja zöld növényzetében és bódító virágillatok között megpihenni? Ha inspirációt keres, hogyan dobhatná fel kertjét, látogasson el Európa néhány híres kertjébe, amelyek elvarázsolják sokszínűségükkel. Íme 3 tipp érdekes úti célokról, amelyeket nem érdemes kihagynia utazásai során.

Kép forrása: unsplash.com

1. Giardino di Boboli (Olaszország)

A Tivoli városában található reneszánsz Villa d’Este hatalmas kertjét rózsákkal, babérokkal és mirtuszokkal ültették be. Elbűvölő vibráló színekkel, álomszerű apró szökőkutakkal vagy szokatlan szobrokkal szegélyezett ösvényeken járhatja körül a parkot.

A kertek a firenzei Pitti-palota részét képezik, amelyben egykor a befolyásos Medici bankárcsalád tagjai laktak. Egykori ingatlanjaik nagy része ma az UNESCO világörökség része.

2. Villa et Jardins Ephrussi de Rothschild (Franciaország)

A Côte d’Azur partján található egyedülálló kertkomplexumot, amelynek eredete a 20. század elejére nyúlik vissza nem szabad kihagyni, ha Franciaországban járunk. A legrégebbi része, a Francia Kert a különc Béatrice Ephrussi de Rothschild bárónő ötlete volt, aki először egy impozáns rokokó villát épített a francia tengerparton. A kert maga csónak alakú, közepén egy nagy szökőkúttal. 

A francia kert mellett japán, spanyol és firenzei kertek is találhatók. Az egzotikus növények kedvelői agavékat, szukkulenseket, olajfákat vagy több százféle rózsafajt láthatnak látogatásuk során. Ha a külföldi virágok a gyengéi biztosan talál majd valamit, ami tetszeni fog.

3. Királyi Botanikus Kertek (Anglia)

Ha Londonból délnyugatra indul, nem hagyhatja ki a Kew-i Királyi Botanikus Kerteket. A komplexum két régi nemesi kertből áll. Az első I. Jakab vadászkastélya volt, a második Frigyes walesi hercegé, de a híres pagoda vagy orangéria építéséért felesége, Augusta volt a felelős.

A Királyi Kertek kiemelkedő eleme az 1844-ben épült pálmafás üvegház. Később további két üvegházzal egészült ki. Az 1987-ben megnyitott utolsó ilyen kiállításon tíz éghajlati övezet növényei láthatók. 

Inspirálódjon a saját kertjének megtervezéséhez

Szeretne otthonában egy olyan hangulatos sarkot kialakítani, amelyet a környezetében élők is megirigyelhetnek? Nem kell királyi származásúnak lennie ahhoz, hogy pompás kertje legyen. Csak egy kis erőfeszítés és kitartás kell hozzá.

Ültessen díszvirágokat a kerti utak szélére, vagy ültessen sövényt, és gondoskodjon finom megvilágításról, hogy ne tévedjen el az éjszakai séták során sem. 

Ne feledkezzen meg egy csendes pihenőhelyről sem – egy szabadon álló pergola vagy kerti pavilon ülőhelyekkel ideális a nyári napokon a baráti összejövetelekre. Ha pedig pihenés közben szereted hallgatni a természet hangjait, értékelni fogod a dísztavon csobogó vizet vagy a madarak csicsergését a közeli madáretetőnél.

Bútorok, dekorációk és lakberendezés egy helyen? A FAVI pontosan ez: nemzetközi, online keresőmotor bútorok, kerti bútorok és dekorációk számára.  A FAVI bútorkereső több mint 2000 lakberendezési üzletet fog össze nemcsak Magyarországon, hanem Olaszországban, az Egyesült Királyságban és Horvátországban is. A FAVI célja, hogy Ön időt takarítson meg és nap mint friss inspirációkkal lássa el Önt egy szebb otthon kialakításához.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!