4 méteres krokodil tűnt fel egy ausztrál tengerparton

Szakértők szerint négy méter hosszú az a sósvízi krokodil, amelyik nemrég tűnt fel az egyik népszerű ausztrál tengerparton, amit azonnal bezártak. Cable Beach az egyik legfontosabb turisztikai célpont Nyugat- Ausztráliában, minden évben több ezer ember érkezik a 22 km hosszú strandra. A hatalmas krokodilt többen is látták, mivel rendkívül közel merészkedett a parton tartózkodó emberekhez. Valószínűleg ugyanez a krokodil tűnt fel számos helyen decemberben is. A hatóságok most keresik az állatot. A múlt hónapokban több súlyos krokodiltámadás történt Ausztráliában. Egy 12 éves fiút ölt meg egy krokodil a Kakadu Nemzeti Parkban, egy másik támadás során pedig egy 15 éves fiú karját  harapta le egy krokodil.

4 méteres krokodil

A bordás krokodil (Crocodylus porosus) vagy sósvízi krokodil Ausztrálián kívül, például India keleti részén, Srí Lanka, Banglades, Mianmarba, Thaiföld, Laosz, Kambodzsa, Vietnam, Malajzia, Indonézia és a Fülöp-szigetek vizeiben fordul elő. Ez a krokodilfaj gyakran támad rá a territóriumára merészkedő emberekre, főként a párzási és költési időszakban. A tengeren halászik, de madarakat és szárazföldi állatokat is zsákmányol.

Mivel kiváló úszó, messzire kimerészkedik a nyílt tengerre is, ezzel egyedülálló a krokodilok között. Szervezete hatékonyan tudja kiválasztani a felesleges mennyiségű sót, ezért tud megélni a tengerekben is. Eredeti élőhelye a folyótorkolatok vidéke és a partvidéki mangrovemocsarak. A legveszélyesebb krokodilok közé tartozik és a legnagyobbra is nő, egyes hím példányok hossza elérhei 7 métert és súlyok akár az 1300 kilogrammot is.

4 méteres krokodil


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!