350 millió facsemetét ültettek el egyetlen nap alatt Etiópiában

Rekordmennyiségű facsemetét ültettek el egyetlen nap alatt Etiópiában: a nagyszabású faültetéssel a szárazság sújtotta kelet-afrikai ország ellensúlyozni akarja az erdők kivágásának hatásait és a klímaváltozást. Az Abiy Ahmed kormányfő vezette projekt megvalósításának idejére számos közintézményt és iskolát bezártak, hogy minél többen részt vehessenek a faültetési programban.

Az ENSZ adatai szerint a 20. században Etiópia területének 35 százalékát borították erők, ez azonban négy százalékra zsugorodott a 2000-es évekre. “A környezeti károk az egész világot érintik, de Etiópiában különösen súlyosak a hatásai. Ehhez köthető a legtöbb problémánk is, elsősorban az éhínség” – mondta Samuel Geleta talajkutató

The aim is to plant a total of four billion trees. 🌳🌳🌳

Közzétette: BBC News – 2019. július 29., hétfő

 

A faültetést az országban mintegy ezer helyszínen végezték. Getahun Mekuria innovációs és technológiai miniszter közlése szerint több mint 350 millió fát ültettek. A kormányzati program célja négymilliárd őshonos fa ültetése az év végéig. Illetékesek szerint az etiópiai akció világrekord. A Guinness Rekordok Könyvében India tartja az egyetlen nap alatt elültetett fák rekordját több mint 50 millió fával, amelyet 800 ezer önkéntes ültetett el 2016-ban a dél-ázsiai országban.

Over 353 million seedlings in 12-hours: #Ethiopia ‘breaks’ tree-planting world record.

Közzétette: Embassy of the Federal Democratic Republic of Ethiopia, Ottawa – 2019. július 29., hétfő

 

Az etióp program bírálói szerint Abiy miniszterelnök a zöldítési kampányt arra használja fel, hogy elvonja a közvélemény figyelmét a kormány előtt álló kihívásokról, köztük az etnikai konfliktusokról, amelyek mintegy 2,4 millió embert kényszerítettek otthonaik elhagyására – írja a BBC.

Ethiopia Plants 350 Million Trees to Fight Deforestation

Ethiopia planted a record-breaking 350 million trees in 12 hours to fight climate change

Közzétette: NowThis Future – 2019. július 29., hétfő


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!